Aktywne Wpisy
yourgrandma +117
Zdecydowaliście, że XXXVI edycja #wykopoweprzeboje będzie o piosenkach po niemiecku ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tradycyjnie podawajcie w komentarzach swoje propozycje na utwory do konkursu.
Pamiętajcie, że nie musi być to piosenka z Niemiec, może być z innego kraju, ale ważne, żeby była po niemiecku.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka piosenek to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze.
WAŻNA PROŚBA NR 2:
Pamiętajcie, że nie musi być to piosenka z Niemiec, może być z innego kraju, ale ważne, żeby była po niemiecku.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka piosenek to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze.
WAŻNA PROŚBA NR 2:
LillXte +3341
Zasady są proste, liczba po zaplusowaniu odpowiada temu co ci się przydarzy w nadchodzącym tygodniu:
1. Dostaniesz awans w pracy
2. Poznasz swoją życiową miłość
3. Trafisz 6 na loterii
4. Odwiedzi cię Michau Biauek z królową żyta
5. Zostaniesz ekskluzywnym użytkownikiem Wykop Premium
6. Dostaniesz mandat za najechanie na linie przy parkowaniu
7. W twoim domu zostanie przeprowadzona interwencja poselska
8. Nie wydarzy się nic nadzwyczajnego
9. Znajomy odda ci 100
1. Dostaniesz awans w pracy
2. Poznasz swoją życiową miłość
3. Trafisz 6 na loterii
4. Odwiedzi cię Michau Biauek z królową żyta
5. Zostaniesz ekskluzywnym użytkownikiem Wykop Premium
6. Dostaniesz mandat za najechanie na linie przy parkowaniu
7. W twoim domu zostanie przeprowadzona interwencja poselska
8. Nie wydarzy się nic nadzwyczajnego
9. Znajomy odda ci 100
Pierwsze kroki za mno. Dobrze to robię?
Wróżycie mi zarobki typowego mirka programisty 15k?
#programowanie #java #heheszki
Zakładam tag #javampokaze15k ( ͡€ ͜ʖ ͡€)
@czasnawykopki: to jeszcze nie dostałeś?
Pjona! Też teraz piszę w Javie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@cruc: zacznij od Notepad++ i recznej kompilacji i odpalania z bibliotekami, bo potem bedzie placz, ze po kliknieciu na mloteczek wyrzuca blad i niewiadomo co robic
@Rozamunda: Juz po screenie widać, że jak masz zależnośc w metodzie override do CSVPrintera to design do dupy :)
ogarnie wszystko po drodze, bez męczenia się w notatniku
@M4ks: O tym, że nie korzystasz Pan ze strumieni nie wspomnę.
@kaervek: ta, a potem zobaczy mavena, gradle i bedzie jeszcze wiekszy placz. Nie mowie, ze cale zycie trzeba recznie, ale warto wiedziec, jak to działa.
Idac Twoim tokiem to bez Springa i EJB niech nawet nie odpala..
@Rozamunda: jak Ci powiem wprost, to sie niczego nie nauczysz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ja właśnie się tego nauczyłem (jak wygląda dokładna kompilacja, dołączanie jarów, path etc etc ) podczas startów z mavenem i podczas bawienia się terminalem w linuxie, zajęło mi to raptem parę-paręnaście godzin, a na początku mogłem się skupić na konkretach i było mi łatwiej zrozumieć