Wpis z mikrobloga

@February: Zależy co preferujesz. Tutaj masz rozpiskę pod leangains o ile jeszcze nie widziałeś

Obliczanie makroskładników na Leangains

Oblicz swój BMR:

Dla kobiet: BMR = 655 + (9.6 x waga w kg) + (1.8 x wzrost w cm) – (4.7 x wiek w latach)

Dla mężczyzn: BMR = 66 + (13.7 x waga w kg) + (5 x wzrost w cm) – (6.8 x wiek w latach)

Współczynnik aktywności:

Mnożysz swój
@February: to na pewno. a czemu boisz się zwiększyć kaloryczność? tydzień różnicy (w przypadku 'stania w miejscu') przynajmniej pokaże Ci Twoje zero kaloryczne. łatwiej wtedy ucinać. no i bujniesz metabolizm. a w tak młodym wieku jeszcze przy chodzeniu na siłownię to chyba ciut mało
@February: no i wtedy dajesz wegla po treningu sobie te 200-300 i gatas mandaryna ( ͡° ͜ʖ ͡°)

ja to bym stale kcal trzymal i nie wydziwial z rotacjami, no ale kto co chce, ty redukujesz ? jaka waga chcesz miec docelowo

btw. zacznij od 2700kcal, 2g/kg bialka, tluszczy 1g/kg, reszta węgle, zainteresuj się IF, i cisniesz, waga bedzie stac/rosnac to ucinasz 200kcal z węgla i cisniesz
@bemo: to nie tak, że się boję. Po prostu liczę na to 0,5kg tyg. i podaż kalorii wyszła mi właśnie taka. Zdecydowałem się również na taką ilość, gdyż byłem 2 miesiące na 1800kcal, schudłem przez ten czas 2kg, co przynajmniej dla mnie jest wynikiem mało satysfakcjonującym.
@February: zaufaj ludziom doswiadczonym i zrob lepiej tak jak ja np piszę, wyjdziesz na tym 10x lepiej i nie będziesz się czuć jak gówno, cała redukcja przejdzie ci w #!$%@? łatwiej, wiadomo dłużej, ale nauczysz sie dobrych nawyków żywieniowych, poznasz swoją zerówkę kaloryczną (ilośc kcal przy których twoja waga się nie zmienia), same plusy będą, no i rozumiem korzystasz z myfitnesspal ?
@February: no i widzisz, nie patrz na wage tak, a na poziom bf, zredukuj se do 10-12%, zeby bylo widac juz brzuch ladnie, wtedy dopiero fajna masowka

jakby mnie ktos prowadzil w wieku 17lat z taka wiedza jak ja mam teraz, to majac 19 lat wygladalbym jak arnold (koks included) ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
@February: z myfitnesspal korzystasz ? zeby makrosy dobrze se wyliczac, no i nie boj sie od czasu do czasu #!$%@? jakiegos cheata, w postaci lodow, ciastek, ogolnie slodyczy, wlicz to po prostu w makrosy, zebys sie zmiescil i nic sie nie stanie

zacznij 2700, obserwuj jak zachowuje sie cialo przez ~2tyg, jak bedzie spadac to gitas, jak stac/rosnac, odejmij 200kcal, i cisnij tak dlugo az obserwujesz progress wagi w dol, waz
@February: lustro i porownuj z innymi obrazkami na oko ile mozesz miec bf, albo fałdomierz bo te maszyny to wszystkie o kant dupy potluc,

wracajac do wczesniejszego tematu chce tylko dodac, ze masz generalnie 2 opcje w trakcie zastoju, albo ucinasz 200kcal, albo dorzucasz cardio i inny wysilek, od ciebie zalezy czy lubisz jesc, czy wiecej #!$%@? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Ch-jogromPL: obawiam się, że na więcej zapierdzielania będzie ciężko z czasem. Od stycznia/lutego mam zamiar wprowadzić jeszcze trening interwałowy 2/3 razy w tygodniu (zwiększając przy tym kcal). Teraz niestety szkoła i inne hobby zabierają mi większość czasu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@February: w #!$%@? za mało kalorii, nawet jak na redukcję, taką głodówkę to sobie możesz robić na ostateczną wycinkę.

jeśli liczysz na zbudowanie na tym mięśnia i jednoczesnym schudnięciu to zepsuję ci humor xd