Wpis z mikrobloga

@baku112: Sam jestem z białegostoku xd

Edit: zwykle po łomży cisną buraki, które nie umieją zdać prawka w białymstoku i jadą właśnie tam. Potem przyjeżdża taki frajer i hehehehe ale ta łomża c-----a i bieda i w ogóle. Podludzie.
  • Odpowiedz
@baku112: ten sam rejon Polski, tak samo śledzikują wszyscy, taki sam poziom życia. Chyba, że jest gorzej, albo lepiej. Ale miasto jak miasto, tylko Hanka na ławce tam siedzi a w Białymstoku nie( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@harvester: Nawet jeśli nie uznamy tego za temat nie warty poruszania a tych ludzi za podludzi to Białystok przez ostatnie lata tak zajebiście się rozbudował i odremontował, że głowa mała. Dalej nie kumam co z tą łomżą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kamil-litwinczuk-9: Ja też nie rozumiem o co chodzi ludziom. W Łomży znowu podobnie jest z Kolnem. W w Warszawie z Białymstokiem. Widocznie w ludziach siedzi jeszcze pomsta na zasadzie "bo on z innej wioski". Zresztą ludzie z wiosek zasiedlili większość miast w Polsce i jest to w jakiś sposób do wytłumaczenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@pepowina: sorki, ale wole mieszkać w Łomży i słuchać jak sie nabijają ale za to rano jestem w stanie w 25 minut rozwieźć żonę do roboty i dwójkę dzieci do szkoły do tego samemu zdążyć do roboty na 8. To jest piękne. Poza tym życie jest tekie samo jak w każdym innym miejscu w Polsce.
  • Odpowiedz
@c3po: Szczerze cumplu to ja bym się chętnie przeniósł z białego do takiego miejsca jak łomża. Zajebiście mało ludzi w porównaniu z takim miastem, mniej hałasu, wszędzie blisko. J---ć miasta
  • Odpowiedz
@kamil-litwinczuk-9: Zasadniczo wzajemna niechęć Białegostoku i Łomży bazuje na tym, że Łomża została wklejona do Podlasia nieco na siłę i ani region z nią nie odczuwa jakichś większych związków ani ona z regionem :v Poza tym na Podlasiu panuje stereotyp, że mieszkańcy Łomży, Kolna i okolic bardzo zwracają uwagę na swoje, często wątpliwe pochodzenie szlacheckie. Piszę to tylko w celach informacyjnych, sam nie mam zupełnie nic do Łomży xd
  • Odpowiedz