Wpis z mikrobloga

#bekazpodludzi #bekazprawakow #neuropa #4konserwy

„Ochroniarz klubu Shakers Kraków nie chciał mnie wpuścić. Zbluzgał mnie, splunął na mnie i nazwał terrorystą. Nie ustąpiłem, nawet gdy otoczył mnie razem z pięcioma kolegami. Uprzejmie tłumaczyłem, że jego zachowanie jest dla mnie obraźliwe. Zaoferowałem nawet, że uściśniemy sobie ręce, zostaniemy przy swoim zdaniu i pójdziemy dalej” – relacjonuje Sawhney na swoim profilu na Facebooku. Goryle nie chcieli jednak z Brytyjczykiem rozmawiać. „Nie podobała mu się moja twarz i turban. Uderzył mnie tak mocno, że nakrycie głowy spadło do kałuży, po czym je podeptał” – opisuje Sawhney.

Żenujące przedstawienie miało swój drugi akt, kiedy na miejscu pojawił się wezwany przez Sawhneya patrol policji. „Spisali notkę na temat ochroniarza, ale powiedzieli także, że w Polsce nie powinienem oczekiwać takiego samego traktowania jak w Wielkiej Brytanii. Że w Polsce ludzie biali i o ciemniejszej skórze są różni. I że jeśli naprawdę chcę kontynuować konwersację, muszę udać się z nimi do samochodu. Słysząc, że nie powinienem oczekiwać takich samych praw co biali, odrzuciłem tę ofertę” – opowiada mężczyzna.

http://strajk.eu/brytyjczyk-pobity-w-krakowie-za-turban-na-glowie/
BojWhucie - #bekazpodludzi #bekazprawakow #neuropa #4konserwy
 „Ochroniarz klubu Shak...

źródło: comment_63TXAPq00rkITexWBjNv1c8SpZHnlUyC.jpg

Pobierz
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ale powiedzieli także, że w Polsce nie powinienem oczekiwać takiego samego traktowania jak w Wielkiej Brytanii.

@BojWhucie: mam uwierzyć, że policmajster gadał po angielsku?
  • Odpowiedz
@etfen: Może myślał że jednak w Polsce nie ma takich ameb umysłowych. Jednak są...

A jak Polak pojedzie do angli i później do Hiszpanii to jest Brytyjczykiem?

@MaddoxX1911: A jak ktoś się urodzi w Londynie i pojedzie do Polski to jest kim?

@Sleqqus: A czym jest rasizm? Bramkarz mógł nie wpuszczać go spoko, ale jeśli zrobił to z przyczyn rasowych to jest rasizm. Prosta rzecz.
  • Odpowiedz
@etfen: co mają to tego arabowie? pan na zdjęcie jest sikhem, a nie muzłumaninem (co pewnie miałeś na mysli pisząc o arabach) także twój komentarz nie ma najmniejszego sensu.
  • Odpowiedz
Gdyby Polacy(czy tam katolicy) zabijali i prześladowali arabów na całym świecie, to gdybym pojechał w jakimś ludowym(czy religijnym) stroju gdzieś do ciapatych to raczej nie spodziewałbym się sympatii

@etfen: stary, on jest hindusem a nie arabem, to dość znaczna różnica. ja wiem że dla wykopu nawet Polak z ciemniejszą cerą to już ciapaty ale jak już dyskutujemy to bez przesady
  • Odpowiedz