Wpis z mikrobloga

Mirki, od stycznia planuję wynająć mieszkanie z kumplem na pół. Jakieś rady? Bo robię to pierwszy raz, planuję na 6 miesięcy do wakacji a potem możliwe, że za granicę.

Jakieś tricki, hacki, protipy itp? Na co uważać, zwracać uwagę itp?

#wynajem #mieszkanie #stancja
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Plastikowe to gunwo, na pierwszej imprezie zalejesz sąsiadów.

@mocarz69: co ty dupisz za farmazony. Rura PEX stosowana do ogrzewania, ma w środku aluminiowy płaszcz, nie do r--------a jest. Stosowana również rura PP ma grube ścianki, jest elastyczna dosyć, też nie do rozwalenia.
  • Odpowiedz
@matips: musiałby tłuc młotem, albo wcale pneumatycznym z udarem xD co za bzdury, gdyby te rurki były takie łatwe do rozwalenia, to by ich nie montowano w takich miejscach, to nei słomki, tylko grube rury z tworzywa.
@3mielu: dobrze to wyjasnił
  • Odpowiedz
@yacolek: Może koledze p------o się z wodą użytkową. Kiedyś się to robiło na takie sztywne rury z PCV które łączyło się na klej. Sam miałem takie w domu, wystarczyło się o to oprzeć i już pękało :)
  • Odpowiedz
@neerg_ylno: tak, jestem tego świadom, że taka sytuacja może zaistnieć :P ale jesteśmy dość normalnymi ludźmi, jeżeli i on i ja zachowamy porządek w częściach wspólnych ( kuchnia/łazienka ) to będzie spoko. Obaj pracujemy i mało się będziemy widzieli także mam nadzieję, że się nie znienawidzimy hehe
  • Odpowiedz
@Gorasul: @TurboBlejzer: Zależy czego oczekuje - może woleć umowę na czas nieokreślony jeśli nie wie kiedy się będzie chciał wyprowadzić. To z resztą największa zaleta wynajmowania mieszkania - nie jesteś z nim związany.
  • Odpowiedz