Wpis z mikrobloga

#unkonowgames

Witam w kolejnym unkoNOWgames. Zapraszam na kolejną dawkę ciekawostek i informacji z branży gier video.
Tradycyjnie cytat do odgadnięcia:

Codziennie mirkujesz tysiące rzeczy. Lepiej, żebyś zamirkował i to.

❶ Zacznijmy od materiału @arkadikuss - Gamingowy przegląd tygodnia

Historia konsol: Atari Lynx - hanheldowa konkurencja dla #nintendo i jego Gameboya.

10 lat temu w branży - jakie gry miały premierę, która z konsol poprzedniej generacji miała swój start i jakie produkcje zapowiedziano - dowiecie się z tego materiału.

Czym jest cel-shading? - video wyjaśnia również dlaczego błędnie za przykład bierzemy #borderlands.

❺ A jeżeli już wspominamy o Borderlands to @qlink podaje nam 10 powodów dla których warto zagrać w tą produkcje.

Historia Virtus.pro - najsławniejszej esportowej drużyny z Polski. Powinno nie tylko zainteresować osoby z pod tagu #csgo ;)

❼ Gubicie się w ustawieniach graficznych? Ekipa Eurogamera przygotowała słownik pojęć graficznych dla #pcmasterrace

❽ Dla rozluźnienia gra na popołudnie - "Jego miecz jest zawsze w gotowości: oto The Bitcher" - link do gry na końcu artykułu. #wiedzmin3

Na koniece ciekawostka:
a.....5 - #unkonowgames 

Witam w kolejnym unkoNOWgames. Zapraszam na kolejną dawkę...

źródło: comment_3mybt3E414JcNykpGlOFdsHE4f4vXMkV.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
@adsz65: Ja jeszcze polecę chyba najlepszą rodzimą audycję o gamedevie. Za całą inicjatywą stoi Tomasz Gop który na swoim streamie w niedzielne wieczory zbiera znane osoby z polskiego (chociaż nie tylko) gamedevu i dyskutuje na różne growe tematy. Tym razem rozmowa dotyczyła programowania. Polecam w ciemno
krolikwielepiej - @adsz65: Ja jeszcze polecę chyba najlepszą rodzimą audycję o gamede...
  • Odpowiedz
@edgar_k: a apropo tych pojęć - jak nazywa się problem z krawędziami gdy tak dziwnie błyszczą, świecą. Mam tak w części gier i czasem widzę na streamach, że ludzie mają podobnie - albo i nie mają dlatego to napewno nie problem produkcji.
  • Odpowiedz
@adsz65: A, no znalazłem filmik pokazujący o co mi chodzi (co ciekawe z PS4)- takie gry wyglądają fatalnie - nawet nie wiem pod jaką nazwą szukać pomocy bo ani reinstalacja systemu ani sterowników nie pomaga, a strasznie mnie to irytuje.
streetpunkpl - @adsz65: A, no znalazłem filmik pokazujący o co mi chodzi (co ciekawe ...
  • Odpowiedz