Wpis z mikrobloga

Smutne że jesteśmy coraz bliżej ogromnej wymiany pokoleniowej w #pilkanozna za 1,5 miesiąca będą lat mieli:

Messi, Suarez, Pique 29
Ramos 30
Rooney, Ronaldo, 31
Robben, Schweinsteiger, Iniesta 32
Ribery, Lahm, Alves, Pepe 33
Ibrahimović, Terry 35

i wielu innych

Smuteczek

Marzy mi się ostateczny pojedynek Messi vs Ronaldo na MŚ w Katarze w 2022 ale nie wiem czy to realne (Messi będzie miał w momencie początku imprezy 35 lat i 5 miesięcy a Ronaldo 37 lat i 9 miesięcy :/

#sport #mecz #premierleague #bundesliga #laliga
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Joxek: Trochę na siłę dopasowujesz piłkarzy pod swoją teorię. Porównujesz 29. latków z 35. latkami choć ci pierwsi mają przed sobą jeszcze 5-6 lat gry i... będą na tym poziomie co wymienieni przez Ciebie 35. latkowie, a więc możliwe że będą jeszcze grali na przyzwoitym poziomie.
  • Odpowiedz
@Joxek: akurat w piłce nożnej cały czas pojawiają się nowe talenty, a stare kończą kariery... i nie można powiedzieć o zmianie pokoleniowej
  • Odpowiedz
@SunnO: @So_I_Scream: Nie 20, ale nie widzę przeszkód, żeby 10 lat jeszcze kopał. Z czasem przesunie się do środka pola, będzie grał mniej, będzie strzelał mniej, ale nie widzę powodu, dla którego nie miałby być takim np. Giggsem.
  • Odpowiedz
@footix: U Lio nie wiadomo jak będzie za kilka lat z mięśniami i ogólnie zdrowiem bo jednak ciągłe zastrzyki hormonalne w młodym wieku dadzą o sobie znać. Co do CR to jego pewnie przedostatni sezon na tym wysokim poziomie będzie. Odejdzie z Realu jeśli nie wygrają Ligi/LM i powoli nastąpi jego regres

edit. ok z Messim przesadziłem, pogra jeszcze z 6 albo 7 lat
  • Odpowiedz
@Joxek: przecież przed takim Pique, Messim, Suarezem, czy Rooneyem kilka dobrych lat gry. Nie ma żadnej wymiany pokoleniowej, bo wszystko jest bardzo płynne.

Isco, Goetze, Veratti, Kurtuła, Morata, Marquinhos i dziesiątki innych którzy już teraz są w topie, a mają 23 i mniej lat.
  • Odpowiedz
@Joxek: Ja też ubolewam nad tym że piłkarze którzy są moimi idolami od ładnych paru lat niedługo będą zawieszać buty na kołku. Ale koledzy mają racje przykładem może być sama Barcelona Ronaldihno-Messi-Neymar i tak przez kolejne 200lat
  • Odpowiedz