Wpis z mikrobloga

@IgorS: Na zachodzie kierowcy ktorzy sa na autostradzie pomagaja tym ktorzy sie wlaczaja do ruchu. Albo lekko zwalniaja albo zjezdzaja na lewy pas jezeli jest to mozliwe. Tutaj widac zachowal sie chamsko i nieparnersko co jest wazne w ruchu drogowym.
@WutkaBXL: W Polsce też tak robią, sam tak robię. Ale to nie zmienia faktu, że wina jest po stronie tego włączającego się do ruchu. Jeśli nie miał możliwości chwilowego zjechania na lewy pas lub z jakiegoś powodu nie chciał hamować (ot, choćby by nie nabierać na nowo prędkości 40-tonową ciężarówką) to tego nie zrobił - to żadne wykroczenie ani nic chamskiego wg. mnie.
@IgorS: wina jest po stronie solowki, ale brzydkie zachowanie bo nawet powiedzial "kto tu ma pierwszenstwo", od razu wiadomo ze tylko to sie liczy "ja mam pierwszenstwo wiec ty do tylu".

Raz pamietam nawet polski tirowiec mi tak pomogl, zjechal na srodkowy pas (ja jechalem osobowka). Ale bylo widac ze to mlody, tu po glosie to taki stary chyba, wiec parnterstwo na drodze on ma gdzies, ale jak juz go sie