Aktywne Wpisy
jason_bourne +8
Czy #bieganie codziennie po 3km bardzo dużo pomoże przy zrzucaniu wagi czy za krótki dystans?
#kiciochpyta
#kiciochpyta
miku555 +50
Każdy kto twierdzi, że WORDy się na niego uwzięły/że celowo oblewają kierowców aby zarobić, nigdy tak naprawdę nie powinien znaleźć się za kółkiem na publicznej drodze.
Change my mind.
#prawojazdy #motoryzacja #samochody
Change my mind.
#prawojazdy #motoryzacja #samochody
DPF świeżo wypalony pod blokiem
USTAWA z dnia 27 kwietnia 2001 r. Prawo ochrony środowiska
@deyna: Hehehe chłopaku, przecież silnik samemu to wymusza. Wypalanie DPF jest automatyczne.
@deyna: Aaaa widzę kolega z poprzedniego świata... szukanie paragrafu na człowieka.
To załóż sprawę koncernowi GM.
@deyna: Jak chmury to pewnie wtryski leją. Bo tu jak Widzisz wypalanie nie powoduje kopcenia.
@reddin: widzę, że nie powoduje. Raz za takim jechałem, chciał przyspieszyć i czarna chmura dymu zasłoniła całą drogę. Jak w filmie z Bondem.
@deyna: "Nie wiem ale się wypowiem", no ale ok. Może następnym razem będzie lepiej...
Wypalanie DPF jest wymuszane przez ECU silnika. Powoduje dymienie niebiesko siwe, ale nie czarne. Na czarno zwykle leją wtryski, siada pompa. DPF/FAP to nie wymysł użytkowników aut.
@martinez98: już się za bardzo przyzwyczaiłem do tutejszych standardów i czasem napiszę zanim pomyślę
@deyna: Przynajmniej należysz do tych, którzy o tym wiedzą ;]
@deyna: słaby wtrysk lub za mało powietrza, najczęstsze przyczyny to zużyte turbo lub wtryski lub pompa lub nieszczelność w dolocie.