Wpis z mikrobloga

Paryż... Chwilę tam byłem a właściwie to 3 miesiące w najgorszej dzielnicy Paryża, tak mi kumpel załatwił, tam gdzie płonęły auta a biały człowiek to był zły człowiek. Miałem wtedy 19 lat. Ja młody Polak w murzyńskiej dzielnicy Saint Denis. Wyglądało to mniej więcej tak że siadasz w metro w centrum paryża a na każdej stacji wysiadają biali ludzie a dosiadają się czarni i coraz ciemniejsi aż na ostatniej stacji tylko ja byłem biały, tylko ja lvl 19. Myślicie nałapałem w------l, otóż nie. Raz chcieli mi zabrać telefon to jak usłyszeli akcent to odpuścili, pośmiali i przeprosili. Raz gościu z nożem chciał moje pieniądze, powiedziałem po Polsku "bierz i tak c---a mam" rzucając mu portfel a on coś wyszeptał "ruskaja mafia" i uciekł. Generalnie ci wszyscy o ciemniejszej karnacji w c--j nas się boją Słowian, Franków czy Brytyjczyków robią jak chcą ale Polak dla nich to zło w czystej postaci
#francja #polska
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sin89: @burcadbadeed: nie wiem czemu, ale żebracy, czy sprzedawcy/wyłudzacze metodą na sznurka też się boją, gdy zaczyna się mówić po polsku, a jeśli się powie "rassija" to już w ogóle. Być może, Rosjanie są statystycznie bardziej porywczy i skłonni do bójek, zwłaszcza na tle zachodnich społeczeństw.
  • Odpowiedz
@burcadbadeed: to ja też opowiem moją historię

w sumie sytuacja podobna, podobne rejony, podobni ludzie

wyskoczyło do mnie takich trzech, każdy z nożem i chcieli telefon, pieniądze, itp. zamiast dać im portfel pokazałem im sztuczkę ze znikającym kciukiem. Oni nagle zaczęli coś krzyczeć, chyba że jestem diabeł i zaczęli uciekać, tak szybko uciekali że pogubili swoje portfele

tak było
  • Odpowiedz
@burcadbadeed: oni wszystkich Słowian biorą za Rosjaninów bo nie rozróżniają, dodatkowo mają takie skojarzenie że jak Rosjanin to na pewno z mafii

też spędziłam kilka miesięcy w Paryżu dość niedawno, ale w całkiem "białej" dzielnicy
  • Odpowiedz
@arczer: Zawsze tak robię :P A jak zrobię coś głupiego to od razu mówię:adin, dwa, sobaka, spasiba, żeby było, że to ruskie są buraki, a nie Polacy xD
  • Odpowiedz