Aktywne Wpisy

fejka +216
Wspieraj lokalnych rolników mówicie?
Kupiłem właśnie truskawki bezpośrednio od rolnika, pytam ile kg w koszyku mniej więcej? Łoo Panie, ponad 2kg na spokojnie. Biorę. Przychodzę do domu, ważę. 1,4kg. Zapłacona oczywiście stała kwota "za koszyk". No dobra trudno, może taki koszyk trafiłem.
Druga rzecz, na wierzchu piękne, czerwone, duże truskawki a pod spodem po przesypaniu w domu co druga spleśniała xD
Dlaczego
Kupiłem właśnie truskawki bezpośrednio od rolnika, pytam ile kg w koszyku mniej więcej? Łoo Panie, ponad 2kg na spokojnie. Biorę. Przychodzę do domu, ważę. 1,4kg. Zapłacona oczywiście stała kwota "za koszyk". No dobra trudno, może taki koszyk trafiłem.
Druga rzecz, na wierzchu piękne, czerwone, duże truskawki a pod spodem po przesypaniu w domu co druga spleśniała xD
Dlaczego

curiousboi +239
Deski sosnowe sztuk 6 na burty - 150zl
2x dekoral lazurowy błękit 1x biały = 120zl
Vidaron do desek + czarna farba na rdzę = 220zl
nowe śruby nakrętki = plus minus 70zl
Papiery ścierne, rozpuszczalniki i najtańsze pędzle z action = plus minus 60zl
Może
2x dekoral lazurowy błękit 1x biały = 120zl
Vidaron do desek + czarna farba na rdzę = 220zl
nowe śruby nakrętki = plus minus 70zl
Papiery ścierne, rozpuszczalniki i najtańsze pędzle z action = plus minus 60zl
Może

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Moja dziewczyna ma do mnie pretensje, bo nie mam „ambicji”
Siema, chciałem zapytać, czy to ja mam coś z głową, czy moja dziewczyna wymyśla jakieś problemy na siłę.
Mam 29 lat, pracuję na produkcji, zarabiam minimalną, wynajmuję kawalerkę w bloku. Chciałem wziąć kredyt na podobne mieszkanie, żeby w końcu mieć coś swojego, ale teraz się zastanawiam, czy jest sens. Moja dziewczyna (24 lata, po studiach, pracuje w biurze) zaczęła mi ostatnio marudzić, że „stoimy w miejscu” i że nie chce tak żyć. Że ona chce się rozwijać, a ja „nic od życia nie chcę”.
No i sorry bardzo, ale czego ja mam niby chcieć? Mam pracę, mam gdzie mieszkać, mam co jeść, na p--o z kolegami też starcza. Nie każdy musi być jakimś dyrektorem czy milionerem. A ona ciągle coś – że „powinienem chcieć więcej”, że „za 10 lat będę w tym samym miejscu”, że „nie wyobraża sobie życia z kimś, kto nie ma żadnych aspiracji”.
Tylko co ona sobie myśli, że każdy będzie miał superkarierę? Praca to praca, robię swoje i tyle, a nie jakieś ambicje, awanse i inne bzdury. Ona mi mówi, że chce „pójść do przodu”, może kiedyś mieszkać za granicą, a ja się w tym wszystkim gubię. Po co mi to?
Czy tylko ja uważam, że przesadza? Ja naprawdę nie widzę w tym problemu, ale może ktoś mi wytłumaczy, o co jej właściwie chodzi?
#logikarozowychpaskow #rozowepaski #zwiazki #niebieskiepaski #pieniadze
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
A w skali długoterminowej to musisz zarabiać więcej. Przecież masz opłacić wakacje 2 razy w roku.
Oczywiście nie generalizując bo tu może akurat ona jest wybitnym specjalistą w swojej dziedzinie, jeśli tak jest to pogadaj z nią i znajdźcie porozumienie w tej kwestii.
Ale najlepsze ... zakładać, że przez całe życie wytrzymasz na produkcji to jest hehe śmiałe. Czyli może i nie masz ambicji, ale wyobraźni też nie.
@mirko_anonim: tak.
@ChlopakZpiwnicy: trochę w kit mocno ;)
I pracując za minimalną trochę pokazujesz brak ambicji. Policz sobie ratę kredytu na jaką jesteś w stanie sobie pozwolić i sprawdź zdolność kredytową. Przy okazji pamiętaj że jak już coś kupisz
Wiec szykuj sie :)
Z drugiej strony, w kwestii relacji - (i nie odbierz tego za atak) może powinieneś znaleźć kogoś kto
Z takimi zarobkami faktycznie może być ciężko z wszystkim, a gdzie tu myśleć o rodzinie.
No i wiekszosc zwiazkow gdzie mezczyzna mniej zarabia albo ma gorsze wyksztalcenie sie rozpada
Jak marnym człowiekiem trzeba być, by powiedzieć na głos "ja to nic nie chce" i być z siebie zadowolonym? Jesteś rozwiletką czy coś?
Podejście #rozowypasek w tym wypadku jest zrozumiałe i bardziej, powiedziałbym. standardowe. Ogólnie lepszym pomysłem jest "iść do przodu", choćby powolutku i choćby dla samego "iścia do przodu".
Ale jak tak ci dobrze, to jest to twój wybór :-) Tylko miej świadomość, że się nie dogadacie.
@mirko_anonim: między dyrektorem milionerem a płacą minimalną jest jednak jeszcze całkiem szerokie spektrum normalnego życia na poziomie.
Polska jest trudnym krajem jeżeli chodzi o zarobki i koszty życia i oczekiwanie nie wiadomo jakich cudów może być nie fair.
Ale nie powinieneś czuć się spełniony mając 30 lat i pensję minimalną. I może być to Red flag dla większości kobiet, takie są realia.