Wpis z mikrobloga

Midel to jest typ gościa który za hajs otrzymany od rodziców kupował mieszkania kiedy były tanie, one potem podrożały i chłop uwierzył, że jest nowym Warrenem Buffettem i jest w stanie powiedzieć coś mądrego na dosłownie każdy temat

do listy osiągnięć może sobie teraz dopisać występ w podcaście, gdzie na YT ma prawie 50% łapek w dół, podczas gdy chyba ŻADEN gość wcześniej nie miał więcej niż 1-3% łapek w dół ( ͡° ͜ʖ ͡°)

straszny jest ten podcast, Midla słucha się ciężko na 30 sekundowych rolkach, a tutaj bite 2 godziny kocopołów i chłopskiego rozumu. jakbym chciał kogoś torturować to bym go zamknął w celi i puszczał mu ten materiał 24/7

ale najlepsze w tej historii jest to, że Midel uwierzył, że jego mądrości są tak zajebiste, że Polska to za mało i teraz szlifuje angielski i będzie JAMES MIDEL internaszynal motiwejszonal spiker, no ja p------ę trzymajcie mnie xD

https://www.youtube.com/watch?v=LcQR3viflXo

#nieruchomosci #midel
affairz - Midel to jest typ gościa który za hajs otrzymany od rodziców kupował mieszk...

źródło: Firefox_Screenshot_2025-03-05T13-07-28.485Z

Pobierz
affairz - Midel to jest typ gościa który za hajs otrzymany od rodziców kupował mieszk...
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 209
@affairz

Ja to ciągle powtarzam o bitkoniarzach- "zainwestowal" jeden z drugim równowartość pada do ps3 15 lat temu, zapomniał o tym, a teraz chce udzodzic za rekin inwestycji, gazele biznesu i takie tam ;)
  • Odpowiedz
  • 128
@affairz jak to szlifuje angielski jak podobno na początku uczył angielskiego ( ͡º ͜ʖ͡º) oj chyba ta historia od pucybuta do milionera się coś nie klei
  • Odpowiedz
@botereq: bo on nie uczyl angielskeigo tylko prowadzil szkole jezykow obcych, dwie rozne rzeczy. To taki typowy zarobas z klasy sredniej gdzie starzy go ustawili w cieplej pozycji a ten sobie robil 'biznesiki'. Stary mial firme i kase a synalek probowal i jedyne co wykombinowal to nieruchy na pompie. Kazdy biznes jaki robil to biznes 'popularny'. Szkola jezykowa, Sprzedawanie ubran z bangladeszu na przebitce 50x, nieruchy. Za 5 lat kolejni
  • Odpowiedz
  • 12
@affairz @Windows98 @mickpl @deadspace11 @del855 "Więc już w liceum, a chodziłem do „Kopra” i nauki nie brakowało, zacząłem udzielać korepetycji z języka angielskiego. To wtedy pojawiły się w moim życiu pierwsze pieniądze i pomysł na pierwsze interesy." https://lodz.pl/artykul/lodzianin-jakub-midel-guru-od-inwestowania-youtuber-karateka-i-motywator-59008/ tyle warte te opowieści youtuberów szczególnie z branży nieruchomości gdzie więcej zarabiają z kursów niż z nieruchomości
  • Odpowiedz
  • 14
@botereq: to jest Midel, u Górczyka w wywiadzie "mój kapitał startowy to było 20 zł w wieku 17 lat" a w wywiadzie na lodz.pl już jednak furkę od dziadka dostał, pewnie jakby poszukać to okaże się że wersji "jak zaczynał" jest 15 różnych

Ale jak ten 40-latek z bloku na Dąbrowie doszedł do pieniędzy? Motywacja była prosta – dostał od dziadka „malucha”, ale na paliwo, wyjazdy i inne przyjemności musiał
  • Odpowiedz
@affairz: Przecież midel od 10 lat minimum chce zostać Polskim/Europejskim Tonym Robinsem, wiesz ile on bierze, za lokowanie inwestycji?? W ogóle na Fuzji deweloper płaci 6k za polecenie. Wszystkiego się łapią łącznie z wychodzeniem na za granicę, tak jak kawalerki w Batumi, szczerze to te publikacje w National Geographic o Łodzi na 200% też były sponsorowane. Ale cóż jakie Miasto taki Ambasador.
  • Odpowiedz
  • 1
Nie dostał od starszych. Ale na tamte lata jego rodzice nie należeli do najbiediejszycy, więc zawsze miał na kogo liczyć. Rozwinął tą pseudo szkółkę English Mobile - jednorazowy biznes nie do powtórzenia bo akurat wtedy było ssanie na angielski dla firm. Potem jakieś ciuszki i następnie nieruchy. Nie zmienia to faktu, że obecnie całkiem odleciał. On juz przeskoczył sam siebie. Gość ma sporo kasy, a mimo wszystko robi z siebie błazna dla
  • Odpowiedz
@affairz żaden hajs od rodziców. Kuba jest z biednego domu, a zanim wszedł w nieruchomości posiadał swój biznes związany ze szkołami językowymi i szyciem ubrań. Rozumiem, że nikt tutaj nie lubi fliperów i rentierów, ale nie pomawiajcie ludzi, bo jest to żenujące.
  • Odpowiedz