Aktywne Wpisy
WillyJamess +396
Apeluję, żeby przestać wstawiać wszędzie mordę Tomczaka, bo przecież ten pajac właśnie w tym celu został wynajęty, żebyście go targetowali. On przyjmie na ryj każdą ilość śliny, a potem sobie po cichutku zniknie, tak samo jak Szumowski czy Niedzielski.
TO DONALD TUSK JEST ODPOWIEDZIALNY ZA KREDYT 0%, a nie jakiś pachoł, który zjawił się znikąd i za chwilę odejdzie w to samo miejsce. Tusk tymczasem pływa sobie w baseniku z wnuczkami, kopie
TO DONALD TUSK JEST ODPOWIEDZIALNY ZA KREDYT 0%, a nie jakiś pachoł, który zjawił się znikąd i za chwilę odejdzie w to samo miejsce. Tusk tymczasem pływa sobie w baseniku z wnuczkami, kopie
Anoncio2111 +50
Witajcie Miraski, chciałem się Wam pochwalić zdjęciem Saturna, które zrobiłem dosłownie kilkanaście minut temu zestawem teleskop (zwierciadło 8 cal)+ lustrzanka. Efekt taki sobie, ale i tak jestem mega zadowolony ᕙ(✿ ͟ʖ✿)ᕗ
#astronomia #astrofotografia #kosmos #nauka #fotografia
#astronomia #astrofotografia #kosmos #nauka #fotografia
Anthroid
Google zamyka cię w spersonalizowanej, szklanej kuli i podtyka pod nos to co lubisz. Co jakiś czas wzdrygam się na myśl co by było gdyby spełnił się scenariusz tego filmu i Google miałoby obowiązek donoszenia na anormalne jednostki. Wtedy nie zostaje nic innego jak zapuścić brodę i wyjechać w Bieszczady.
W Avatarze ten motyw z transferem umysłu za pomocą świętego drzewa jest genialnie nietrywialny. Są ludzie którzy posiadają taką technologie dzięki stuleciom ukierunkowanych badań w przeróżnych dziedzinach. I są dzikusy które mimo że nie mają pojęcia na jakiej zasadzie działa ich biom, to nie przeszkadza im to w jego praktycznym wykorzystaniu do własnych celów bo "każda odpowiednio zaawansowana technologia jest nieodróżnialna od magii". Takie "ewolucyjne powstawanie" złożonych technologii nieczęsto widuje się
Co do opowiadania to ładnie napisane ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ciekawostka: początek hkss chciałem wytłumaczyć za pomocą kulkocji (tak przerobiłem słowo kulka by rusko brzmiało; mówi się też kulkoszka) czyli potężnej sztucznej inteligencji
i jednostki energetycznej (wyglądało to tak mniej-więcej tak że są dwa czarne stożki a pomiędzy nimi lewitująca niebieska świecąca kula... styl chyba częsty w scifi...) Więc tak jak nie wiesz jak coś wytłumaczyć daj pradawnych obcych... co do transmisji umysłu to były dwa rodzaje takie bardziej se bo tak mało się na tym skupiałem i dawałem
naiwną wiarę w to że istniej że istniej coś takiego jak dusza i
Kulkoszka jak najbardziej sensowna bo kto inny, jak nie osobliwość technologiczna, byłby w stanie przeprowadzić i zinterpretować ogrom symulacji chemii molekularnej niezbędny do ulepszania organizmów Hkss. Nazwa sugeruje że Kulkoszka ma jakiś związek z ruskimi a skoro jest pradawna to ruskie nie mogły jej (chyba?) stworzyć. Co najwyżej odkryć lub obudzić.
Tylko wtedy pytanie czy Kulkoszka zaakceptowała by swoje nowe imię? Chyba że jest to tylko nazwa używana przez ludzkich
dlatego że pierwsi spotkani a raczej wezwani ludzie o dobrych parametrach psychicznych to byli ja ( ͡° ͜ʖ ͡°) (bo czemu marzyć że ktoś inny jest wodzem itd... ten cytat Piłsudskiego na temat ludzi pchających się do polityki tu pasuje)
i Pani Katjusza (niby piszę się przez i ale ten tego nie ważne) [kolejny pokaz że lubię niektóre ruskie imiona] czyli połowicznie Rusinka ze strony ojca i Polska ze strony matki. (Kulkoszka sama się nie nazwała)
Czy przyjęła nazwę a raczej przyjęło... Takiego czegoś raczej nie obchodzi jak jakieś istoty nazywają ją słownie bo jak kol wiek by tego nie nazwali mieli by to na myśli... Kulkoszka porozumiewała się telepatycznie poza tym w tej historii ona była tylko zapalnikiem po wygranej wojnie światowej miała odlecieć, nawet nie miała dać bardziej zaawansowanej od nanobotów technologi niewidzialności (właśnie uświadomiłem sobie że dałem ją tylko cieniom ale załóżmy materiał od skafandra cieni był bardzo delikatny i przez dziurę załamania światła robiły się już zbyt widoczne) I technologi klonowania a sama przemieniła w Hkss tylko jedną
Wszędzie ta #postapokalipsa! Kurz, bród i stare Diesle! Hkss mają dużo wspólnego z Yautja (Predatorami). Oni też pomimo dostępu do zaawansowanej technologii najbardziej cenią sobie honor i tradycje łowiecką i często bawią się w surwiwal. U Hkss można by to usprawiedliwić kocimi instynktami :P. Tylko czy piechur, nawet jeżeli uzbroi się go w nowoczesne zabawki, ma szanse rywalizować z postępową myślą techniczną? Czy będąc zmuszonym pić wodę z nieznanego źródła zdoła odfiltrować broń biologiczną wycelowaną w jego genom? Czy przemierzając opustoszałe ruiny miast, nie zaciągnie do płuc zarodników specjalnie spreparowanych grzybów? Czy zdoła przewidzieć w którym momencie orbitalne działo jonowe zechce wprawić jego jony w ruch zamieniając go przy tym w kupkę popiołu? Na dłuższą metę każde rozwiązanie okazuje się być niewystarczające i dlatego właśnie nasza firma stawia na ciągły rozwój! Nie bez powodu umieściliśmy przymiotnik "dynamic" w nazwie naszej korporacji.
A z kulkoszką to nie jest jedyna opcja... może po prostu kontynuuję dzieło swoich twórców, może chciała nas uwolnić od reptilianów ( ͡º ͜ʖ͡º), albo chciała po prostu nam pomóc i dać wojnę która kończy wszystkie inne... może po prostu takie pomachanie nam technologią itd miało sprawdzić czy Hkss będą się nadawać na przywódców tej planety
to ss na końcu mnie czasem się tak źle kojarzy... (tak btw chciałem iść na ASP ale powiedzieli że nie mam talentu #pdk ( ͡° ͜ʖ ͡°)/) (przypomniało mi się że trzeba sprawdzić ciemną stronę księżyca :V)
Co do walki to oprócz piechurów oczywiście ma być pełne wsparcie czyli samoloty (są napędzane atomowo... silnik termiczny to było thermaljet albo co...), czołgi ale to do rzadko bo właściwie tylko większe snajpy a czołgi wroga mają być szybko zniszczone jeszcze w ich bazie a na polu walki to przylatują
A co do zabezpieczenia każdego systemu to... teoretyczni mózg można zhakować... wszystko można zhakować (na informatyce pan mówił o tym jak zhakowali pizze ( ͡€ ͜ʖ ͡€))... dostaję paranoi... zaraz zacznę nosić aluminiową czapkę...
Ale możemy przyjąć że ludzie nie mogą mieć kontaktu z nano które i tak będą głównie działać medycznie... ale jeden pocisk z nimi w zaciszu można przetestować (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) i nawet się o nich nie dowiedzą, możemy przyjąć że nawet pyska hkss nie zobaczą... dobra #!$%@?ąć wszędzie ńukami i walczymy w postapo za pomocą hajtechów z ludźmi którzy mają co najwyżej samoróbki... a wszędzie po postawia się od promienniki... najlepszy plan to po prostu wygrać tak zdecydowanie...
Choć zabezpieczenie poprzez częściowe oślepienie czyli działa według jednego schematu(np napraw usuwaj skażenia itd) aż do wyłączeni a zmiana programu może się odbywać tylko w takich warunkach... czyli ludzie co najwyżej wyłączą ale to i tak ma dziury... co nie będzie pewnie problem aż nie spotka się czegoś bardziej zaawansowanego od ludzi... choć jeżeli w strefie 51 są kosmity to
Być może chodzi o heroizm jednostki. Mając postać która, mimo niezwykłych zdolności, nadal musi walczyć ze swoimi ograniczeniami i narażać się na ewentualną śmierć, postrzegamy ją jako bohatera poświęcającego się dla sprawy. Słuszne wydaje się wtedy chociażby przyznawanie odznaczeń i wychwalanie doświadczonych autorytetów (sceny typu: pokryty bliznami i obwieszony odznaczeniami stary wyjadacz daje porady niedoświadczonym rekrutom).
Biologiczne ulepszenia, a tym bardziej działanie kolektywne dehumanizują postać. Wszystkie decyzje są odgórne, odpowiedzialność