Aktywne Wpisy

kamsher +30
Skala przegrywu. Jeśli dany opis dotyczy was dajecie sobie jeden punkt. Napiszcie podsumowanie w komentarzu.
1.Wzrost poniżej 180cm
2.Nigdy się nie całowałes
3. Nigdy nie uprawiałeś seksu za darmo
4. Nie masz jakiejś kończyny
5. Masz trądzik
6. Nie masz znajomych
7. Masz hiv
8. Masz cukrzyce
9. Nigdy nie byłeś za granicą
10. Jąkasz się
11. Gnębiono/ jesteś gnębiony w szkole
12. Spotkał się mobbing w pracy
13. Masz podwójny podbródek
1.Wzrost poniżej 180cm
2.Nigdy się nie całowałes
3. Nigdy nie uprawiałeś seksu za darmo
4. Nie masz jakiejś kończyny
5. Masz trądzik
6. Nie masz znajomych
7. Masz hiv
8. Masz cukrzyce
9. Nigdy nie byłeś za granicą
10. Jąkasz się
11. Gnębiono/ jesteś gnębiony w szkole
12. Spotkał się mobbing w pracy
13. Masz podwójny podbródek
Hopsa +10
Czym mogę pozytywnie zaskoczyć chłopaka z którym się od jakiegoś czasu spotykam?
Jakie cechy powinna mieć w dzisiejszych czasach dziewczyna z którą chce się być?
Staram się wymyślać jakieś fajne plany nawet na luźne randki, seks też staram się żeby był fajny i nie robię tego na siłę, próbuje jakoś pokazywać się za każdym razem w różnych innych stylówkach fajnych i ogólnie staram się pokazywać swoje zaangażowanie w relacje.
Nie pisze z
Jakie cechy powinna mieć w dzisiejszych czasach dziewczyna z którą chce się być?
Staram się wymyślać jakieś fajne plany nawet na luźne randki, seks też staram się żeby był fajny i nie robię tego na siłę, próbuje jakoś pokazywać się za każdym razem w różnych innych stylówkach fajnych i ogólnie staram się pokazywać swoje zaangażowanie w relacje.
Nie pisze z

Mam takie pytanie dotyczące tego czy przyjąć lub nie ofertę pracy.
Więc pracuję sobie od półtora roku w firmie ~50 osób w Newport w Walii.
Zaczynałem jako Junior dev, po 2 miesiącach zostałem normalnym devem, co wiązało się podwyżką - z 18k na 22k.
Po 4 miesiącach dostałem następną podwyżkę - £22k -> £28k.
I jak na razie do dzisiaj mam tę pensję (£28k), jestem zwykłym devem, nie mam żadnej pozycji lead, ani manager. Po prostu sobie piszę kod.
Team jest bardzo fajny, czuję się w nim bardzo dobrze.
Jak się rekrutowałem do firmy w której pracuję, to wysłałem swoje CV na strony typu indeed, reed itd.
Rekruterzy pewnie sobie pozapisywali mnie w ich bazach danych i praktycznie codziennie/ co 2 dni dostaję od nich oferty, telefony itd.
Cały czas to ignorowałem, ale ostatnio odebrałem telefon, bardziej z ciekawości.
Zaproponowano mi pracę w mniejszej firmie (4 osobowy Dev team tam jest) ja miałbym być na stanowisku senior developer i miałbym być leadem w teamie.
Nigdy nie byłem na takiej pozycji oczywiście.
Powiedziałem szczerze jak to wygląda - kazali mi zrobić zadanie.
Zrobiłem - powiedziałem w jakim czasie itd, firma była zachwycona i chcą mnie zatrudnić.
Kasa £35k + premie, ma być to £40k rocznie razem z premią roczną.
Tylko tak, mam 23 lata, obawiam się, że team niezbyt chętnie słuchałby mnie, z samego tylko względu wieku.
Jak myślicie, przyjmowac taką rolę w tym momencie?
Proszę o jakieś porady.
Nie będę oczywiście decydował na podstawie tego co mówią ludzie z wykopu, ale cenię opinię ludzi tutaj przesiadujących,
@marianbaczal ufam tobie.
@airdong:
Co tydzień słyszę to od psychoterapeutki :)
Jest to ~1500 na rękę.
W Polsce to ile?
W newport/cardiff za okolo 650-700 funtow masz mieszkanie 1 bedroom w centrum. Zostaje Ci 800 funtow.
Spokojnie sobie przeżyjesz miesiąc, coś tam minimalnie odłożysz.
Ale nie za dużo.
Sytuacja zmienia się jak masz partnera zarabiającego tyle samo.
Wtedy już wygląda to dużo lepiej.
@PieknyJanusz: tzn?
Jeśli ktoś nie pracował dajmy na to z JavaScript to powie ze on tego nigdy nie robił i nawet nie zmieni nazwy zmiennej, musisz iść
Komentarz usunięty przez autora
No nic, chyba odrzucę tę ofertę, pogadam z szefem, rozejrze się też po rynku. Tak mi się wydaję, że zrobię.
http://uk.dice.com/?Mode=AdvertView&AdvertId=9658329&utm_source=Feed&utm_medium=Aggregator_RX&utm_campaign=Indeed_UK_Direct_Resign℞job=50986057℞source=Indeed℞campaign=Indeed20℞group=1188℞_medium=cpc
30-40k za medium 2 latka ktory robi swoja robote a nie senior i w dodatku lead
ale na Twoim miejscu i tak bym bral bo szkoda czasu i sentymentow
£35k to faktycznie slabo jak na seniora. Ja bym na Twoim miejscu negocjowal. Skoro sa zachwyceni to mysle ze £45k +bonusy mozesz zaproponowac i zobaczyc co zrobia.
Jak mi wybije 2 lata w obecnej firmie, najpierw pojde po konkretną podwyżkę, jak nie będę zadowolony to się zacznę rozglądać za czymś ciekawszym.
Ja bym nie odrzucal. Napewno w cv by senior dev swietnie wygladalo przy ubieganiu sie o ta pozycje gdzies indziej kiedys. Po prostu negocjuj warunki. Powiedz ze jestes zainteresowany bardzo ta posadą ale w obecnej firmie jak uslyszeli ze chcesz odejsc to Ci dali podwyzke i teraz jestes na rozdrozu a £45k napewno by wplynelo na Twoja decyzje.
@tomek_wcale_nie_tomek: Są osoby (np. takie jak ja), które absolutnie nie nadają się do zarządzania czasem innym niż tylko swoim. Trzeba mieć pewne cechy charakteru do takiej roli. Jeżeli będziesz team leaderem #!$%@?, nie czujesz w jaki sposób miałbyś być liderem dla innych, to odpuść i poszukaj pracy na niezarządczym stanowisku.