Aktywne Wpisy

MetalowyBieg +203
Zatrudnili u mnie takiego skąpego boomera i naprawdę ciężko się na to patrzy.
Człowiek liczy każdy grosz jakby żył w permanentnym kryzysie. Rano przychodzi z kanapkami z domu, herbata w termosie bo przecież szkoda wydać parę złotych na coś na miejscu. Energetyk? Nie ma mowy. Wszystko „bo taniej w domu”.
W ciągu dnia zero wydatków. Kompletnie. Jakby wydanie jakichkolwiek pieniędzy było problemem. My czasem coś zamówimy albo wyskoczymy po jedzenie, a on siedzi z
Człowiek liczy każdy grosz jakby żył w permanentnym kryzysie. Rano przychodzi z kanapkami z domu, herbata w termosie bo przecież szkoda wydać parę złotych na coś na miejscu. Energetyk? Nie ma mowy. Wszystko „bo taniej w domu”.
W ciągu dnia zero wydatków. Kompletnie. Jakby wydanie jakichkolwiek pieniędzy było problemem. My czasem coś zamówimy albo wyskoczymy po jedzenie, a on siedzi z

karolcia_wu +238
źródło: 1000058632
Pobierz

Mieszkam w części Polski z bardzo słabo rozwiniętą branżą IT, nie mogę się przeprowadzić bo mam żonę i dzieci. Nie jestem zapraszany na rozmowy kwalifikacyjne, raz odpadłem "bez powodu" po rozmowie prawdopodobnie dlatego że musiałem wypełnić kwestionariusz osobowy zawierający informacje między innymi o chorobach. W ogóle nie mogę takiego pola pozostawić pustego, to ma jakikolwiek wpływ na przebieg np. szkolenia BHP? Wszędzie są takie intruzywne kwestionariusze?
#programowanie #webdev #praca #it
@dijkstra321:
Możesz założyć DG i znaleźć sobie pracę jako podwykonawca w jakiejś firmie, niekoniecznie z PL.
@Leniwy_Superman: Zagranica całkowicie odpada, moje pytanie dotyczy Polski.
@dijkstra321: praca zdalna...hmm
@gulamin: Tak, ale rozmowa kwalifikacyjna po angielsku, a nie po polsku...
@dijkstra321: Witamy w klubie.
Pracuję zdalnie od dwóch lat i powiem, że jest dobrze. Praca zdalna jest oczywiście moim głównym i jedynym źródłem utrzymania. Zarabiam trochę mniej, niż na analogicznym stanowisku w dużym mieście, ale nie narzekam - nie tracisz czasu i pieniędzy na dojazdy, wszystko masz pod ręką, a godziny ustalasz sobie
Dodam tylko że samemu juniorowi powinno zależeć aby nie była to praca zdalna, praca w zespole na miejscu bardzo mocno rozwija czego nie można powiedzieć o pracy zdalnej