Aktywne Wpisy

Polejmnie +484
Mamy ciąg dalszy afery z zagryzionym mężczyzną...
"Grubo. Naprawdę grubo. Były oficer policji, właściciel psów, które zagryzły mężczyznę w lesie w Zielone Górze miał już wcześniej odebrane psy, schronisko nie chciało ich wydać, to przyjechał z kolegami z policji i wymuszono na schronisku ich wydanie.
W 2022 roku te psy zaatakowały w lesie kobietę z dzieckiem, kobieta dzwoniła na numer alarmowy, ale policja pojawiła się dopiero po 4 godzinach, jak stwierdzono, "ktoś" odwołał
"Grubo. Naprawdę grubo. Były oficer policji, właściciel psów, które zagryzły mężczyznę w lesie w Zielone Górze miał już wcześniej odebrane psy, schronisko nie chciało ich wydać, to przyjechał z kolegami z policji i wymuszono na schronisku ich wydanie.
W 2022 roku te psy zaatakowały w lesie kobietę z dzieckiem, kobieta dzwoniła na numer alarmowy, ale policja pojawiła się dopiero po 4 godzinach, jak stwierdzono, "ktoś" odwołał
źródło: 1000052946
Pobierz
Od kilku dni jest akcja psiarzy, którzy próbują bagatelizować problem wrzucając zdjęcia swoich labladorów i innych cziułałów, prześmiewczo pisząc "oj my z Fafikiem właśnie na spacerze, szukamy dziecka do pogryzienia".
Musicie mieć ogromną bekę, że ludzie próbują zwalczyć problem z patologicznym traktowaniem psów w tym kraju. Oklaski dla Was, psiarze, że akcje, która ma zapobiec takim tragediom jak rozszarpanie czyjegoś syna/ojca/matki zniżacie do poziomu żartu i wyśmiewacie oczekujących konkretnych kroków, żeby takie sytuacje
Musicie mieć ogromną bekę, że ludzie próbują zwalczyć problem z patologicznym traktowaniem psów w tym kraju. Oklaski dla Was, psiarze, że akcje, która ma zapobiec takim tragediom jak rozszarpanie czyjegoś syna/ojca/matki zniżacie do poziomu żartu i wyśmiewacie oczekujących konkretnych kroków, żeby takie sytuacje
źródło: comment_1583615967MRs1RTjje9oIl8plVE2Emi
Pobierz

Mieszkam w części Polski z bardzo słabo rozwiniętą branżą IT, nie mogę się przeprowadzić bo mam żonę i dzieci. Nie jestem zapraszany na rozmowy kwalifikacyjne, raz odpadłem "bez powodu" po rozmowie prawdopodobnie dlatego że musiałem wypełnić kwestionariusz osobowy zawierający informacje między innymi o chorobach. W ogóle nie mogę takiego pola pozostawić pustego, to ma jakikolwiek wpływ na przebieg np. szkolenia BHP? Wszędzie są takie intruzywne kwestionariusze?
#programowanie #webdev #praca #it
@dijkstra321:
Możesz założyć DG i znaleźć sobie pracę jako podwykonawca w jakiejś firmie, niekoniecznie z PL.
@Leniwy_Superman: Zagranica całkowicie odpada, moje pytanie dotyczy Polski.
@dijkstra321: praca zdalna...hmm
@gulamin: Tak, ale rozmowa kwalifikacyjna po angielsku, a nie po polsku...
@dijkstra321: Witamy w klubie.
Pracuję zdalnie od dwóch lat i powiem, że jest dobrze. Praca zdalna jest oczywiście moim głównym i jedynym źródłem utrzymania. Zarabiam trochę mniej, niż na analogicznym stanowisku w dużym mieście, ale nie narzekam - nie tracisz czasu i pieniędzy na dojazdy, wszystko masz pod ręką, a godziny ustalasz sobie
Dodam tylko że samemu juniorowi powinno zależeć aby nie była to praca zdalna, praca w zespole na miejscu bardzo mocno rozwija czego nie można powiedzieć o pracy zdalnej