Wpis z mikrobloga

@Kamill: Co do tematu plakatu, który wrzucił Wipler: Tematyka z tymi gawronami przetacza się i jest wykorzystywana w wielu miejscach. Nie znam historii tego motywu, więc pasowałoby sprawdzić czy pojawiał się wcześniej i naziści tylko go wykorzystali, czy może sami go wykreowali.

Tak samo do reszty- może ktoś chciał strollować, a reszta niepotrzebnie to podchwyciła nie sprawdzając źródła.
AlCapone_ - @Kamill: Co do tematu plakatu, który wrzucił Wipler: Tematyka z tymi gawr...

źródło: comment_sC5QCf8fexCkPrYpvynbJG5GxbXZSza3.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@ZbrodniarzWojenny:

Ja jestem ciekawy, na kogo oni chcą w tym roku k------ć? Przecież u władzy PiS z Dudą więc teorerycznie wygrana myśli konserwatywnej...

Przykro mi, ale oni działają tak jak kuce - wszystko poza nimi to czerwona zaraza.
  • Odpowiedz
pasowałoby sprawdzić czy pojawiał się wcześniej i naziści tylko go wykorzystali, czy może sami go wykreowali.

@AlCapone_: Swastyka też "pojawiała się wcześniej" i to dużo wcześniej. Chodzi po prostu o to, że nawet jeżeli motyw z gawronami przewija się w różnych innych miejscach, to jednak jeżeli ktoś kiedyś chociaż raz zarzucił Ci identyfikowanie się z ideologią nazistowską, powinieneś być szczególnie ostrożny stosując tego typu symbole. No ale Pszemek to Pszemek.
  • Odpowiedz