Aktywne Wpisy
lisschytrus +7
Gdyby ktoś zastanawiał się nad kupnem samochodu to poniżej tabela przedstawiająca przybliżone koszty utrzymania samochodu. Przypadek opisuje ceny dla samochodu średniej klasy segmentu C. Nie są uwzględnione naprawy. Dla porównania koszty wynajmu samochodu w takiej klasie to około 240-320zł/dobę (z opłatami). Na pytanie czy opłaca się kupować samochód czy lepiej wynajmować nasuwa się nam jedna odpowiedź: To zależy!
#motoryzacja #ciekawostki #samochody #finanse #pieniadze #oszczedzanie
#motoryzacja #ciekawostki #samochody #finanse #pieniadze #oszczedzanie
nabbek +169
Komentarz usunięty przez moderatora
@kone: no właśnie pierwsze co to jak ciuchy ściągałem to poczułem spaleniznę, później podczas prysznica jak spłukiwałem pot, masakra.
@pilot1123: jak mam możliwość jeżdżę na Kolną ale tam nieoświetlony teren niestety.
@ooooooooooooooooooooooooooooooooo: niestety średnio się w nich biega, to nie taki lajt jak rower :)
http://www.wykop.pl/link/2234470/krakow-lekarze-odradzaja-biegania-bez-maski-tak-wyglada-filtr-po-zuzyciu/
hehe i nikt nie zapyta o 'pięć złoty poratuj albo...'
Komentarz usunięty przez autora
@Greed: tyle że jedyna maska która być może nadaje się do biegania jest #!$%@? droga :( Dostępna tylko wysyłkowo z UK, jeśli się okaże że jednak nie bardzo się nadaje to wtopiona kasa...
Ja polecam na północ od #nowahuta - zdecydowanie czystsze powietrze :)
Komentarz usunięty przez moderatora
@Greed: najprawdopodobniej po przebiegnięciu kilkudziesięciu metrów nie będzie się dało w niej oddychać - wilgoć ją zapcha. Przebiegnij się solidnie z ustami zasłoniętymi podwójnie złożoną chustką materiałową - a taka maska będzie jeszcze gorsza.
Maski dla biegaczy sprzedaje firma Respro - jak twierdzą, ich maski działają na innej zasadzie niż klasyczne przeciwpyłowe (filtr elektrostatyczny) i podobno dzięki temu prawie nie blokują
@ooooooooooooooooooooooooooooooooo: no i właśnie nie znam osoby która by stwierdziła że w RZmask da się biegać :)