Wpis z mikrobloga

Jak to jest z ta perłą Mireczki? Ma oj tam chmiel czy nie? Ostatnio gość od matmy na zajęciach mówił, ze pije tylko perle bo ma w sobie chmiel. Przy okazji Wasze ulubione p--o do 5-7 zł, bo u mnie chyba króluje Perełka #p--o #perla
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@export: chmiel jest, ale jest specyficzny, że p--o ma aromat trawy, Perła nie jest zła, ale ma jakiś mętny smak, nie jestem specem

Osobiście lubię zacząć wieczór od jakiegoś lepszego, Miłosławy, albo szczególnie teraz jak jest zimno, to Komesy (właśnie popijam Portera ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Z tanich dobrych popieram w Piotrze i Pawle są piwka z Bieszczad, nazywa się to Wetliner, całkiem przyjemna seria Mgły
  • Odpowiedz
rozumiem, że wyrażanie się o piwie koncernowym poniżej ąę złotych do januszostwo,

@ajuto00: nie, ale powielanie bredni już tak.

Do dodania mam jedynie tyle, że praktycznie wszystkie piwa zawierają pewną ilość chmielu chociaż w przypadku większości jego na tyle mało, że jest niewyczuwalny. W przypadku piw w zielonych butelkach za aromat chmielu mylnie uważa się zapach pochodzący od związków powstałych w wyniku jego fotolizy (tzw. skunks kojarzony przez niektórych z
  • Odpowiedz
@ajuto00:

chmiel jest, ale jest specyficzny, że p--o ma aromat trawy,

Chyba, że chodziło o taką trawę jak na trawniku ( ͡° ͜ʖ ͡°), ale to akurat też nie ma co się dziwić, bo polskie i czeskie odmiany dają właśnie takie ziołowo - trawiaste aromaty i jest to jak najbardziej normalne. Nienormalnym jest sprzedawanie piwa wadliwego i wmawianie,
  • Odpowiedz