A ja mam takie pytanie. Jaki plan ma partia .Nowoczesna? Chciałbym ich bardziej zrozumieć, czym oni się kierują, co chcieli by zmienić. Wie ktoś coś na ten temat? #polityka #nowoczesnapl
@miki4ever: Po to zadałem to pytanie, by zwolennicy opisali to swoimi słowami, a jeżeli tego nie potrafią, to wątpię by nadawali się do głosowania... To co piszą, sam potrafię sobie znaleźć. Zależało mi na tym, by wyborcy opisali swoimi słowami, do czego ich zdaniem dąży ta partia.
podatek liniowy 3x16% likwidacja krus, przywilejów emerytalnych likwidacja ulg podatkowych a w zamian stworzenie kont socjalnych dwukadencyjność posłów likwidacja finansowania parii z budżetu zmiany w karcie nauczyciela tak by samorządy mogły zwalniać złych nauczycieli a dawać podwyżki dobrym likwidacja NFZ i powołanie kilku konkurencyjnych ubezpieczycieli związki partnerskie likwidacja finansowania religii z budżetu dalsza prywatyzacja przede wszystkim kopalń
Nie mają takie postulatu ("zmiana", a nie likwidacja), ale najciekawsze teraz jest czy wezmą wielomilionowe subwencje
A dlaczego mają nie brać skoro im się zgodnie z prawem należy?
Niezłe #!$%@?. ...jakby była kolejka chętnych po te kopalnie:)
No to faktycznie lepiej przez kolejne X lat pompować kasę w kopalnie żeby nie narazić się związkowcom. Są przykłady prywatnych kopalni w Polsce które sobie świetnie radzą.
@sermaciej: Pytał o .Nowoczesna
@Primusek: Cieszę się, że też wierzysz w .N.
@Primusek: Nie rozumiem, o co ci chodzi.
Komentarz usunięty przez moderatora
podatek liniowy 3x16%
likwidacja krus, przywilejów emerytalnych
likwidacja ulg podatkowych a w zamian stworzenie kont socjalnych
dwukadencyjność posłów
likwidacja finansowania parii z budżetu
zmiany w karcie nauczyciela tak by samorządy mogły zwalniać złych nauczycieli a dawać podwyżki dobrym
likwidacja NFZ i powołanie kilku konkurencyjnych ubezpieczycieli
związki partnerskie
likwidacja finansowania religii z budżetu
dalsza prywatyzacja przede wszystkim kopalń
Komentarz usunięty przez moderatora
A dlaczego mają nie brać skoro im się zgodnie z prawem należy?
No to faktycznie lepiej przez kolejne X lat pompować kasę w kopalnie żeby nie narazić się związkowcom. Są przykłady prywatnych kopalni w Polsce które sobie świetnie radzą.