Mircowie, mam sobie #huawei #p7 który muli mi niemiłosiernie. Muli mi ten chiński szajs tak że zaraz go wyrzucę przez okno, ale z zakupem nowego musze się jeszcze chwilę wstrzymać, więc szybkie pytanie, jak w tym gównofonie wymienić ROM na czystego andka tak by się to gówno przestało mulić... #android
@blubi_su: to i tak nicczego nie zmieni; wyinstaluj niektore aplikacjie; usuń powiadomienia push z fb, messengera, wylacz synchronizacje i moze bedzie ciut lepij
@lotarg: Telefon mam zawsze w trybie wibracji. Z jednej strony lubię być na bieżąco, z drugiej mam taką pracę że muszę być zawsze online. Powiadomienia push maili, hipchatu, hangouta, skype itd to u mnie absolutny przymus. Synchronizacja realtime - obowiązkowo. Do tego nonstop WiFi / LTE, i bardzo często Bluetooth (do kasku). W odróżnieniu od wielu innych osób ja smatfona używam jako smatfona a nie telefonu :P
@blubi_su: A no to nie dziw się, że przy takim obciążeniu Tobie muli. Faktycznie masz bardzo go obciążonego. Albo Android z >3GB RAMu, albo iPhone nie będzie Ci się ciął.
@lotarg: No właśnie chyba tego asusa z 4Gb ram sobie kupię. Tylko tam widziałem zasrane jest milionem softu z asusa. Ciekawe czy da się wgrać czystego andka.
@blubi_su: soft z Asusa nie przeszkadza. Powiedziałbym, że jest nawet spoko. Mam Zenfone 5 do netu i prac biurowych, push mam włączony z wypoku, okresowo z fb, zawsze z RSO. Bateria trzyma dwa dni jak nie gram.
@blubi_su: Jak chcesz updejty to wiadomo co brać. Domyślam się, że Asus nie przykłada do tego wagi. Sam osobiście wolę stabilność nad aktualność softu bo to nie zawsze ze sobą współgra.
@blubi_su: Pytałeś o politykę aktualizacji, więc nakreśliłem na przykładzie poprzedniego modelu ( ͡°͜ʖ͡° ), teraz powinna być podobna. Co do ramu obecnie też mam telefon z 2GB ramu (LG G3), ostatnio testowałem również Redmi Note 2, ZTE V5 Pro i tam również nie było mowy o zamulaniu, używam podobnej liczby aplikacji w tle co Ty i nie ma takiego efektu, fakt we wszystkich fonach był
@Sephirek: Dałbym Ci moją, ale właśnie oddałem koleżance, która będzie zadowolona z tego telefonu bo używać go będzie jako telefon. Jako smartphone sie nie nadaje :P
#android