Wpis z mikrobloga

@Kontestator: trochę nie masz na to tak jakby szans... bo przez 4 lata partie mogę odpieprzać dowolny kabaret i ich wpływ na politykę będzie równy 0. Więc mogą nawet udawać 100% liberalną partię a gdy dostaną więcej głosów jak PO zostać socjalistami. Ten rząd to najgorszy rząd dla "poznania" nowych partii bo nic się nie pozna, bo ich wpływ będzie zerowy niestety.
  • Odpowiedz
@Loloman: Niekoniecznie. Większość PiS jest minimalna. Nie chce mi się wierzyć, że będą w stanie utrzymywać 100% frekwencji. Opozycja ma realne szanse blokowania szkodliwych ustaw, jeśli faktycznie się zmobilizuje. A przeciw PiS są tam chyba wszyscy (no chyba, że nie PSL). Jeszcze może być ciekawie.
  • Odpowiedz
@Kontestator: No, ale wtedy i reszta partii musiałaby mieć "wszystkich", bo nie zawsze jest potrzebna bezwzględna większość. WIęc jak z PiS nie przyjdzie 10, to z innych partii zapewne też nie przyjdzie gdzieś 10 i tyle. A te najważniejsze ustawy PiS sobie sprowadzi tą większość choćby im umierali :).

No i jest Kukiz... losowi ludzie, losowe poglądy. Tak średnio z 1/4 to praktycznie PiS i nie zdziwi mnie jak odejdą
  • Odpowiedz
Nie mogę się doczekać bólu d--y prawaków

Czyli nowoczerska jest już oficjalnie lewicową partią?
Bardzo dobrze, przynajmniej nikt nie będzie mylił złota i tombaku.
  • Odpowiedz