Wpis z mikrobloga

A więc to już oficjalne: życiowy nieudacznik, który od dwudziestu lat robi w #!$%@? młodych niedoświadczonych chłopców zrobił ich w #!$%@? kolejny raz.

Mieć słuszne poglądy na gospodarkę, ale nie móc ich sprzedać wyborcom to trzeba mieć talent :D :D :D

Włazi taki Petru 4 miesiące temu do polityki, bierze od nieudacznika część poglądów, pomija wszystko co #!$%@?, zamiast żreć się z mediami, to zaciska zęby i nawet mimo gównoburzy, że "on tu przyszedł od bankuff, mamooo!", "to przeciesh platforma bisss, lol" pstryk: dwudziestu kilku posłów na start. Ale kucyki nie zagłosują, bo dziadka zdradzić przecież nie mogą.

p.s. wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Panie @Korwin-Mikke :) Mission accomplished, może Pan sobie szampana dziś strzelić, kolejny raz udało się Panu to, co udaje się najlepiej.

p.s.2. pierwsza osoba, która nazwie mnie komuchem / lewakiem ma u mnie suba . Wierzę w Was!

#bekazkorwina #korwin #bekazkuca #krul #polityka
  • 59
@konradk: Nowoczesna to nie jest idealna kalka programu Korwina, jak ktoś jest eurosceptykiem czy nie za przywróceniem kasy chorych (która była swego czasu w Polsce i się nie sprawdziła) to trudno, żeby zagłosował na Nowoczesną.
Włazi taki Petru 4 miesiące temu do polityki, bierze od nieudacznika część poglądów, pomija wszystko co #!$%@?, zamiast żreć się z mediami, to zaciska zęby i nawet mimo gównoburzy, że "on tu przyszedł od bankuff, mamooo!", "to przeciesh platforma bisss, lol" pstryk: dwudziestu kilku posłów na start. Ale kucyki nie zagłosują, bo dziadka zdradzić przecież nie mogą.

@konradk: wychodzisz z założenia, całkiem dziwnego, że on cokowiek zrobi z tego co mówi.
a Korwin robi cokolwiek? inni przynajmniej są w sejmie. Korwin tylko obiecuje ze bedzie i nawet tej obietnicy spelnic nie potrafi :)

@konradk: robi mniej wiecej tyle, co ci w sejmie ;) O to mi chodzi, ze Korwin reprezentuje jedna rzecz, ktorej nie maja inni - czyli trwalosc pogladow.
Poza tym za gadanie w stylu "trzeba bylo wyrzucic to, a podkreslac tamto etc" - to wiesz, trzeba bylo "dac" po 2000
@edgar_k: Korwin reprezentuje dwie rzeczy: trwalosc poglądów i nieudolność w ich sprzedawaniu.

Kiedys moj wnuk pewnie mnie zapyta jakim cudem byl w Polsce koles, ktory mowil, zeby obnizac podatki i uwolnić rynek, czyli cos z czym kazdy zdrowy na umysle czlowiek sie zgadza, a mimo to nigdy nie dostal sie do sejmu (pomijam lata 90te; wtedy to i polska partia przyjaciol piwa sie dostala).

A ja nie bede mogl mu tego
nieudolność w ich sprzedawaniu.

@konradk: ja sadze, ze tu raczej chodzi o sam fakt, ze glupota jest to, ze trzeba poglady sprzedawac, zeby "wiekszosc" uwierzyla czy kupila.
Jakbym chodziło by wejsc za wszelka cene, to sadze, zeby Korwin obiecał co trzeba.