Aktywne Wpisy

Minieri +719
źródło: temp_file3957849019167825233
Pobierz
ImNewHere +41
#ukraina #wojna #rosja
Niestety dlatego NATO czy UE jest w kwestii decyzji niezdolne do niczego. Nigdy nie będzie zgody każdego członka na jakieś działania.
A mamy szansę bić się na ziemiach Ukrainy tak jak kiedyś walczono na naszych, głównie siłą żywą Ukrainy.
A za rok, może już być za późno i będziemy w czarnej dupie przygotowując nasz kraj do wojny..
Niestety dlatego NATO czy UE jest w kwestii decyzji niezdolne do niczego. Nigdy nie będzie zgody każdego członka na jakieś działania.
A mamy szansę bić się na ziemiach Ukrainy tak jak kiedyś walczono na naszych, głównie siłą żywą Ukrainy.
A za rok, może już być za późno i będziemy w czarnej dupie przygotowując nasz kraj do wojny..

exit polls nie wlicza wyników z zagranicy.
Uprawnionych do głosowania jest około 30mln polaków.
frekwencja 51%
0,1 % które brakuje Korwinowi tj. (ilość uprawionych do głosowania * frekwencja * brakujący % głosów => (30000000*50%*0,1%) = 15.000 głosów
@Korwin-Mikke @miriam-shaded
#wybory #polityka #zobaczyciewewtorek
Wg mnie Korwin wchodzi do parlamentu na 75%.
wliczając dokładność pomiarową ; błędy pomiarowe i nierównomierny rozkład głosów Polska/zagranica, wliczając również ilości głosów.
Podsumowując : Jeżeli miałbym się zakładać, to przy obecnych danych jakie mamy postawiłbym na opcję :
Partia Korwin wchodzi do sejmu.
2014, wybory do PE:
KNP 7,2% - pierwszy exit-poll
KNP 7,15% - wynik ostateczny
Komentarz usunięty przez autora
5,2 - 5,1 PSL
5,1-5,0 Korwin.
Wrócimy do tematu we wtorek.
Statystki nie oszukasz : )
Napisałem jak mi wychodzą oszacowania.
@dzikuZplasriku: nieprawda, ostatnie wyniki na bazarku godzinę przed końcem ciszy były z 18-19
@wolodia: z drugiej strony jak pomysle o jego wyborcach programistach to w sobote przed wyborami powinna być prohibicja ;)
@jaskiniowiec88: Twoje obliczenia są błędne, bo nawet jeśli na terenie kraju Korwin dostanie 4.9%, to głosy zza granicy nie tylko powiększą jego pulę, ale także pulę całościową. Te 4.9% szacuje wynik na terenie kraju, czyli w ten sposób możesz uzyskać liczbę oddanych głosów BEZ wliczania uprawnionych wyborców poza granicami kraju, jeśli chcesz ich dodać.
Prawidłowa droga to: obliczyć liczbę głosów oddanych
@wolodia: Błędne masz założenia.
Badanie exit pollos jest obarczone błędem pomiarowym ok. 2 pkt procentowe. w związku z czym mówimy tutaj o przedziale <6,9 ; 2,9> dla poziomu istotności alfa 0,01 nie wliczając danych wpływających znacząco na badaną partię.
I umówmy się :
30000000*50%*0,1% => 15.000 głosów
40 tys brakujących głosów wyszło Ci z błędnego założenia, przyjąłeś za prawdziwe wyniki wyborów z
@jaskiniowiec88: 3.3% populacji czy uprawnionych do głosowania?
@jaskiniowiec88: Skąd ty wziąłeś 800 tysięcy tutaj?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Okr%C4%99g_wyborczy_nr_19_do_Sejmu_Rzeczypospolitej_Polskiej
80% będzie na partie PiS ; Kukiz ; Korwin.
stąd wziąłem 800 tys.
Poczekajmy do wtorku.... i wracamy do tematu.
Pzdr.
słowo optymistyczne czy pesymistyczne tutaj nie pasuje.