Wpis z mikrobloga

Dostałem od znajomego norwega-dziadka dużo kopert i kartek ze znaczkami, nie wiem właśnie skąd to pochodzi, jest tu jakiś znawca #filatelistyka #znaczki ma to jakąś wartość filatelistyczną? wołam @marekzegarek2323 bo widzę, że się udzielasz w tagu. Ściągać z tego znaczki czy zachować oryginalnie? Mogę się podzielić, bo dużo tego :) więcej zdjęć dodam niżej
#norwegia
Pobierz slawek89 - Dostałem od znajomego norwega-dziadka dużo kopert i kartek ze znaczkami, n...
źródło: comment_vecl582trHS4pd5dBzHYlUQ972j2Qpi3.jpg
  • 13
@slawek89: Wydaje się katalogi międzynarodowe. W nich umieszcza się wszystkie znaczki wydane przez państwa należące do UPU / Międzynarodowej Unii Pocztowej./ Przy każdym znaczku publikuje się cenę katalogową po to, by móc porównać wartość znaczków wobec siebie. Oczywiście w zależności od wydawcy katalogu, te ceny katalogowe ustalane są moim zdaniem stronniczo, choć oficjalnie są zasady ustalania takich cen. Druga sprawa, to ceny klasyków w takich katalogach. Moim zdaniem ceny te zbliżone
Pobierz m.....3 - @slawek89: Wydaje się katalogi międzynarodowe. W nich umieszcza się wszystk...
źródło: comment_hl2IKUNgaBIWPRbcwESfPcSvTkwakMIU.jpg
@slawek89: Miło z Twojej strony ale ja nie kolekcjonuję FDC. Zbieram wyłącznie koperty, które nadeszły do mnie jako korespondencja ze świata. Oczywiście nie wszystkie ale tylko takie, które spełniają pewne warunki.
Moja luźna propozycja dla Ciebie / oczywiście zrobisz z nią co chcesz /: Przemyśl swój ewentualny udział w świecie filatelistyki, obierz sobie cele, co chcesz zbierać. Oddziel i podziel, zeskanuj bądź zrób zdjęcia duplikatów, kopert których nie potrzebujesz bo nie
Pobierz m.....3 - @slawek89: Miło z Twojej strony ale ja nie kolekcjonuję FDC. Zbieram wyłącz...
źródło: comment_FrBUGrWOYsRLNQRTtyQ6t1QFe0cQhBVr.jpg