Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Citify: myślę, że u nas absolutnie się nie przyjmie: domorośli gracze nie będą chcieli bawić się we wpisowe ("lol, mam zapłacić połowę ceny gry na start? Iksde ściągnę za darmo z pajretbeja").
  • Odpowiedz
@Refusek: Pewnie kiedyś wprowadzą. Teraz sprawdziłem i DOTy też nie ma : https://www.vicoinz.com/

@rss: Chyba źle to opisałem. Chodzi o obstawianie własnych meczy, wygrany zgarnia bet. Wystarczy spojrzeć na scenę CS'a, żeby zobaczyć, że to bardzo dobrze prosperuje, nawet w Polsce.
  • Odpowiedz
@Citify: póki co zrozumiałem to tak: są dwie drużyny, wygrana zgarnia gry. Oznacza to, że na każdą drużynę przypada koszt połowy gry (założyłem, że wpisowe). :)
  • Odpowiedz
@rss: nie. przykład.
Mecz w darmową dote2. każda drużyna wpłaca powiedzmy po 100zł, i grają. kto wygra zgarnia całość ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
każda drużyna wpłaca powiedzmy po 100zł, i grają. kto wygra zgarnia całość ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Techies: no właśnie - wpłacają. :D Żeby wystarczyło na określony cel (wygrana) to musza wpłacić 50% jej wartości (bo sama firma raczej do nagród dokładać się nie będzie :P ).
  • Odpowiedz
@rss: Chyba na prawdę nie ogarniasz :) Chodzi o platformę do zakładania się z innymi ekipami o pieniądze kto z was wygra mecz. Przecież jak idziesz do STS-a czy innego buka to też musisz ze swojej kieszeni zapłacić...
  • Odpowiedz
@duskhorizon: dobra, już rozumiem w czym rzecz.

do zarabiania na #gry.

Zrozumiałem tutaj, że gramy właśnie na gry (zarabiamy pieniądze na gry) - wybieramy określony tytuł, wpłacamy połowę wartości i walczymy o drugą połowę. :)
  • Odpowiedz
@rss: @duskhorizon: IMO, duży potencjał w tym. Bo już teraz w CSie ludzie stawiają XX eurasów na różne drużyny. Tutaj by się samemu grało, więc szczególnie gimnazja i podstawówki (najwięksi hejterzy w sumie), wyczaili by motyw do zarabiania dodatkowej kasy i by grali non stop.

Jak im się uda to będą niezłe kontrowersje pewnie.
  • Odpowiedz
@Citify: dla mnie CS:GO odpada ze względu na łatwość w hackowaniu - opłaca się nawet stracić konto w rezultacie jak zarobek jest spory - a przecież nikt Cię nie będzie ścigał później, żebyś oddał kasę jak dostaniesz bana za kilka(naście) dni :) Firma musiała by zapewnić ze swojej strony usługę 'sprawdzania' meczów pod tym kątem przed wypłacaniem gotówki.
  • Odpowiedz
@duskhorizon: Z tego co ich inwestorzy pytali, to mogą mieć np. problemy z osobami, które są pro, a założą konta specjalnie, żeby grać kontra słabym, ale na to jest pełno rozwiązań.
  • Odpowiedz