Wpis z mikrobloga

Po ostatnich wpisach muszę przyznać, że co niektórym się pali ostro w dupie. Co chwila komentarz ośmieszający partię KORWiN, co chwila o protokole 1%, że nie przekroczą progu itp. Wszystko po to, aby wmówić niezdecydowanym, że głos na KORWiN to głos zmarnowany, bo i tak się do sejmu nie dostaną.

Wśród swoich znajomych widzę, że na KORWiN głosuje 2x tyle osób co w wyborach prezydenckich(wtedy głosowali na Kukiza). Nawet w komentarzach widać, jak wielu mirków przekonało część swojej rodziny. Naprawdę jest duża szansa wykręcić dobry wynik. Tak więc prośba do wahających się: nie spekulujcie tylko idźcie na wybory i zagłosujcie bez kalkulacji kto przekroczy/nie przekroczy progu. Nawet ostatni onetowy sondaż dał 6 procent KORWiNowi.

#4konserwy #korwin #jkm #wipler #wyboryparlamentarne2015 #polityka
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kamnow: Jestem tego samego zdania. Wczoraj wieczorem jak biegałem minąłem parkę siedzącą na ławeczce i koleś też coś mówił o Korwinie. Jest, to akurat o tyle dziwne, że biegałem w miejscu gdzie bywa na prawdę mało ludzi o tej porze, a gdy już trafiłem na kogoś, to słyszę #korwin.
  • Odpowiedz
@kamnow: Spoko, główny ściek też już nad tym pracuje. "W najnowszym, ostatnim przedwyborczym sondażu dla wiadomości" KORWiN tylko 3,5%.

• Odpowiedz
@kamnow: jest jeszcze drugi protokół pt. "teraz się uda, nigdy nie było takiego hajpu". Też odpalany przy okazji każdych wyborów. Też to czułem kilka razy. Zawsze potem wymówki: bo Palikot, bo telewizja kłamie, teraz pewnie Petru, Zandberg i Kukiz będą wymówką...
  • Odpowiedz
@gascoigne: Różnica jest taka, że pierwszy raz od dawna Korwin ma w miarę dobre struktury, pomysłowe klipy wyborcze itp. Plus nie było żadnej większej wpadki jak przed poprzednimi wyborami. Nawet po debacie jest odnośnie Korwina zmowa milczenia, jakby go nie było - co oznacza, że naprawdę mu dobrze poszło.
  • Odpowiedz
@kamnow: To logiczne, że sondaże są zaniżone. Nigdy nie widziałem takiego zainteresowania Korwina jak teraz. Mnóstwo moich znajomych od Kukiza głosuje na Korwina. Do tego oprócz młodego elektoratu głosują też rodzice moich znajomych i moja mama - żelazny elektorat Pis. Tak więc ja jestem przekonany przekroczeniem progu.
  • Odpowiedz
@OgraniczeniaiLimity: Czyli sugerujesz, że przed wejściem do UE nie mieliśmy handlu zagranicznego? Ciekawe... Norwegii i Szwajcarii nie ma w UE i jakoś wiążą koniec z końcem. Dodatkowo Wielka Brytania ma duże zakusy, żeby wyjść z niej.
Unia jest solą w oku, bo ma różne bezsensowne obwarowania prawne (limity na mleko, pakiet klimatyczny itp.), które mocno hamują gospodarkę. Ostatni kryzys imigracyjny też pokazuje, jak bardzo UE nam "pomaga".
  • Odpowiedz
@OgraniczeniaiLimity: Nie wiem czy przeglądałeś ich program wyborczy, ale nie ma tam nigdzie postulatu, aby z UE wychodzić. Za to naciskają na zachowanie suwerenności Polski, co chyba nie jest dla nas szkodliwe.

Tak BTW śmieszy mnie trochę podejście ludzi, że jak Korwin wejdzie do sejmu to zaraz wyjdziemy z UE, zlikwidujemy NFZ itp. Przecież oni raptem będą mieli kilkunastu/kilkudziesięciu posłów. Na pewno nie będą sprawować władzy w Polsce, co najwyżej
  • Odpowiedz
@kamnow: A telewizja juz działą i urabia elektorat.
W radio tez od rana trąbią z był jakis nowy sondaz IPSOS i ze Korwin na pewno nie wiejdzie do sejmu, a Kukiz ma 12% bodajze.
Przekaz podprogowy jest jasny: Nie głosuj na Korwina bo i tak nie masz szans. JAk juz jestes antysystemowcem to głosuj na Kukiza, on na pewno wejdzie i głos nie bedzie zmarnowany.
  • Odpowiedz
@kamnow: a teraz drogie kuce odpowiedzcie mi na jedno pytanie,załóżmy że KORWIN przekroczy te magiczne 5% to i tak mu to da +/-8 posłów w Sejmie.I teraz pytanie-co oni #!$%@? mają zrobić z taką grupką?Przecież szybko zostaną zepchnięci na boczny tor...
  • Odpowiedz
Wśród swoich znajomych widzę, że na KORWiN głosuje 2x tyle osób co w wyborach prezydenckich(wtedy głosowali na Kukiza). Nawet w komentarzach widać, jak wielu mirków przekonało część swojej rodziny. Naprawdę jest duża szansa wykręcić dobry wynik.

@kamnow: gdyby każdy tego typu post na wypoku miał pokrycie w rzeczywistości to Korwin właśnie zostawałby prezydentem świata z 700% poparcia.
  • Odpowiedz