Aktywne Wpisy
larine +24
#anastazjazgrecji #afera
Szkoda dziewczyny, jeszcze pośmiertnie taki hejt na nią spadł. Niech pierwszy rzuci kamienieniem ten, kto nigdy nie był na wakacjach #!$%@? albo nigdy nie imprezował z obcymi (piwniczaki się nie liczą).
Poza tym skąd miała wiedzieć, że to ciapaty? Grecy i ciapaki wyglądają bardzo podobnie.
Szkoda dziewczyny, jeszcze pośmiertnie taki hejt na nią spadł. Niech pierwszy rzuci kamienieniem ten, kto nigdy nie był na wakacjach #!$%@? albo nigdy nie imprezował z obcymi (piwniczaki się nie liczą).
Poza tym skąd miała wiedzieć, że to ciapaty? Grecy i ciapaki wyglądają bardzo podobnie.
spirityfree +22
Duża ilość partnerów seksualnych do około 30 roku życia jest różnie postrzegana zależnie od płci. Kobiety określa się puszczalskimi a mężczyzn zdobywcami gdzie tak naprawdę w większości po obu stronach chodzi o jedno - przyjemność. Płeć niczego nie zmienia. Śmiejecie się z Julek, które po 30 chcą szukać stabilnych relacji gdzie sporo mężczyzn, którzy odnajdują się w relacjach międzyludzkich ma dokładnie tak samo. W czym tkwi problem? W męskiej hipokryzji. Facet może
Moje trzymam w lodówce, dwa tygodnie trzymają spoko, pewnie mogłyby więcej trochę. Aktualnie nie muszę tego sprawdzać, piekę chleb że cztery razy w tygodniu.
Wiele zależy od przepisów, które chcesz robić. Znam proste, znam i bardzo złożone.
Jeśli ciekawi Ciebie sam temat zakwasu
Mentalnie szykuję się do przejścia z odkładania ciasta do słoika na regularne karmienie w słoiku i odkładanie na bok na zakwas. Boję się, że w końcu popełnię jakiś błąd i zakwas pójdzie się paść. Na razie mam dwa niezależne słoiki dla bezpieczeństwa, używam naprzemiennie.
Generalnie wszystko jest mało prawdopodobne, ale wiesz, to jest tak jak z backupami, ludzie dzielą się na tych co jeszcze nie robią i tych co już robią backupy.
2. dajesz 50g mąki pp pszennej i 50g wody i mieszasz, robisz to trzy razy w odstępach 24h (czyli dzień 1, 2, 3)
3. teraz robisz to przez dwa dni co 12h (dwa razy w dniu 4, i 5)
całość trzymaj w temperaturze pokojowej. Jeśli zauważysz, że brakuje miejsca w słoiku, wywal gdzieś połowę przed dokarmieniem.
I masz zakwas.
A chleb: dajesz mąkę pszenną pp, żytnią pp i pszenną