Aktywne Wpisy
WhyGuys +58
Jak tam fajnopolacy? Warto było? Ważne, ze będzie skrobanka, tabletki na poród i ministra (nadal XDDD) edukacji usunie zadania domowe, żeby fajnopolaki były głupsze i głosowały na partie wspierające LGBTQWERTY ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazlewactwa #bekazpodludzi #bekazpo #lewackalogika #polityka
#bekazlewactwa #bekazpodludzi #bekazpo #lewackalogika #polityka
mrocznapszczola +33
Chciałem kupić samochód używany w #rzeszow, myślę sobie okej przejadę się zobaczyć. Niby komis przy salonie mercedesa, sprzedawca mówi, że igła sprowadzony z Belgii, lekkie obtarcia, wysyła zdjęcia, przegląd w autoryzowanym serwisie przy salonie, wszystko ok. Pytam o historie pojazdu ze strony rządowej, dostaje, a tam dzwon w autoDNA. Myślę, okej pewnie coś małego, kupuje raport - dzwon na 20k euro XD
uważajcie mirki
Mercedes-Benz GLA
WDC1569081J612953
#samochody #motoryzacja #mechanikasamochodowa #
uważajcie mirki
Mercedes-Benz GLA
WDC1569081J612953
#samochody #motoryzacja #mechanikasamochodowa #
Chodzi mi o zachowanie postaci, o ile główny bohater i jego koleżanka zachowują się realistycznie, to ich koledzy już nie za bardzo. Kolonia została zaatakowana, giną ludzie, widzimy kilku rannych wśród licealistów - co robi grono uczniów? Wiwatuje na końcu bezmyślnie na część bohatera do jasnej cholery O_O Żadnych zmartwień, smutku i tylko wszyscy w wspaniałym humorze, bo znalazł się heros. Żadnych pytań o powód ataku, scen z ofiarami. Gdyby tylko chodziło o postronnych postaci to byłoby do zaakceptowania, ale tutaj chodzi o przyjaciół głównego bohatera i popiół ich znajomej. Najpierw z miejsca akceptują śmierć koleżanki (racjonalne), a potem widać uśmiechy na ich twarzy pod koniec odcinka (nieracjonalne). Najzabawniejsze, że na końcu jeszcze wstawili wesoły ending (przyszły opening?) z discopolowo-seedową muzyką :D
Naprawdę, jeśli już zżyna się od swojego studia klasyczne motywy z Gundama i łączy się z komediowymi wstawkami, to przydałoby się nad nimi trochę zastanowić.
To tak w ramach wstępu, bo kilka elementów trzeba zaliczyć na plus - animacja ładna, motyw odczłowieczenia ciekawy, zwłaszcza ostatnia scena (krwiopijstwo w serii mechach, nie licząc epizodu w Genesis of Aquarion - to chyba motyw nieużywany). Będzie się oglądało dalej, mając nadzieje na bardziej spójną koncepcje odcinków.
#anime #mecha #sunrise #animenowysezon #valvrave
To trochę smutne, ale drugi epizod Majestic Prince bardziej mi się podobał niż początek Valvrave. W pierwszej serii występują także fajne koncepty jak łączenie dwóch humanoidalnych mechów, wykorzystywanie robotów jako miejsca na reklamę, stała transmisja walk. Widać jasno, że wszystko nie jest poważne i ma to swój urok. Taki shonenowy serial o robotach, który można byłoby puścić nawet dzieciakom w Polsce, gdyby istniała wersja z lektorem lub dubbingiem.
W zasadzie
Trudno powiedzieć, strasznie mały ten rysunek ;) Gdybym miał wytężyć wzrok to interesująco wyglądają te statki (?) w prawym górnym rogu. Poczekaj do soboty - wypowiem się wtedy więcej na temat maszyn. Przy takich projektach jak ten złoty z mackami, trudno ocenić jakość bez ruchu. Zbyt bardzo absurdalny design.
Jeśli chodzi o pierwszy odcinek, to mechy przeciwników wyglądały bardzo niepraktycznie. Tarcze strasznie ograniczały widoczność, a jakoś nie wyobrażam sobie kamer
Ja będę dzisiaj lub jutro nadrabiał Gargantia.