Mirki, pomocy. Visual Studio przy budowaniu projektu nie widzi definicji funkcji z innego projektu.
LNK2019: Unresolved external symbol
- plik jest zaincludowany - dodana jest referencja do tego projektu - funkcje są w namespace'ie, operator zasięgu jest - próbowałem nawet załączyć plik .cpp bezpośrednio do tego projektu - próbowałem też podać plik .obj dla linkera i załączyć ścieżkę do tego pliku w opcjach projektu
wszystko wydaje się git a nie działa. jakieś możliwe rozwiązania na szybko? ( ͡°ʖ̯͡°)
@zimny_stolec: jesteś pewien, że masz dodać libki w rozszerzeniem *.a a nie *.lib ?
Ten błąd może być spowodowany jeszcze: 1. Brakiem dyrektywy preprocesora który może importować całkowicie inną funkcję. Przeglądnij *.h w którym znajduje się funkcja i sprawdź #ifdefy 2. Inny runtime importowanej biblioteki i inny w kompilowanym projekcie
Jeśli próbujesz załadować funkcję bezpośrednio z kodu a nie biblioteki to dołącz do projektu plik *.cpp
Czemu tyle osób z tagu ogląda F1 na Viaplay, skoro roczny sub wychodzi tam w promocji 528 zł, a F1 TV PRO 50 eur, czyli obecnie jakieś 235 zł? Oglądacie też inne seriale na Viaplay, czy chcecie po prostu polską transmisję? #f1 #viaplay #viaplayf1
Visual Studio przy budowaniu projektu nie widzi definicji funkcji z innego projektu.
- plik jest zaincludowany
- dodana jest referencja do tego projektu
- funkcje są w namespace'ie, operator zasięgu jest
- próbowałem nawet załączyć plik .cpp bezpośrednio do tego projektu
- próbowałem też podać plik .obj dla linkera i załączyć ścieżkę do tego pliku w opcjach projektu
wszystko wydaje się git a nie działa. jakieś możliwe rozwiązania na szybko? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#programowanie #informatyka #visualstudio #cpp #kiciochpyta #pytanie
@zimny_stolec: należy dodać do linkera, ale odpowiednio i uwaga pliki *.a nie są w 100% przenośne pomiędzy kompilatorami!
Ten błąd może być spowodowany jeszcze:
1. Brakiem dyrektywy preprocesora który może importować całkowicie inną funkcję. Przeglądnij *.h w którym znajduje się funkcja i sprawdź #ifdefy
2. Inny runtime importowanej biblioteki i inny w kompilowanym projekcie
Jeśli próbujesz załadować funkcję bezpośrednio z kodu a nie biblioteki to dołącz do projektu plik *.cpp
sprawdzałem, mam #pragma once w każdym nagłówkowym
co znaczy "inny runtime"?
załączyłem plik z definicjami tych funkcji do projektu ale nie pomogło ._.