Wpis z mikrobloga

@lukasz1985m: no to masz podobnie jak ja :) kumpel ma zlecenie napisania stosunkowo prostego interfejsu z wykorzystaniem architektury flux i biblioteki react.js. Do tego ma to być responsywne, z możliwością oglądania np.na smartfonach (boostrap).
Dotychczas głównie ogarniałem .net, ew. wspominany JS i jQuery. Zacząłem trochę czytać o tych fejsbokowych wynalazkach i nawet mi się spodobało :). No ale nie wiem czy znalazłbym tyle czasu, żeby mu to samemu ogarnąć.
  • Odpowiedz
dodam, że chodzi o sam frontend (który już nawet istnieje, ale trzeba będzie go przepisać na nowo). Backend zostaje ten co już jest.
  • Odpowiedz
@lukasz1985m: to fakt. mimo że jest w tym spory potencjał, to mimo wszystko nie wierzę żeby się jakoś mocno nagle wybiło. Będą jeszcze rozmowy, czy nie można zmienić TECHNOLOGII ( ͡° ͜ʖ ͡°) sam preferowałbym coś bardziej klasycznego (mvc+angular), ale nie wiem czy się zgodzą.
  • Odpowiedz
@lukasz1985m: Czy ty czytales w ostatnich 5 miesiach js news? przeciez wszyscy sie podniecaja reactem. Wiele duzych firm sie juz na niego przerzucilo i jest masa takich 'success stories' na medium.com. To, ze w polsce jest niskie zainteresowania to no coz, mnie to nie dziwi zawsze tak bylo.
  • Odpowiedz
@lukasz1985m: no react jest wlasnie dosyc szybki ale cytujac jednego z autorow

if performance is your only argument your are going to lose

to DX(developer expirience) sie liczy w reacie i mysle ze warto zobaczyc w reacta, nawet jak z niego nie bedziesz korzystac to on mnie nauczyl kilka rzeczy i pokazal fajne rozwiania np immutable.js, redux, lodash.
  • Odpowiedz