Wpis z mikrobloga

Do ludzi z #rzeszow mam pytanie, od 6 lat jeżdżę jako serwisant po tym mieście, korki ponoć jedne z mniejszych w Polsce, ale kuźwa to co dziś się działo po 14 to jeszcze nie widziałem, naprawdę tak #!$%@? miasta nie widziałem, znam 90% ulic na wyrywki i zawsze udawało mi się z dużego korka uciec ale to co było dziś to masakra, to ten nowy Ferencowy inteligentny system dał dupy czy wina studentów?
  • 14
  • Odpowiedz
@Arrival @elczikeno
Czyli co stałem na Pobitnie to były zdarzenia drogowe, ok, rozumiem ale stałem też na Siemieńskiego w kierunku centrum o godz 14 czyli powinnien być luz jak zwykle o tej porze a korek był niemiłosierny jak już podjąłem temat to mam pytanie co do strefy która niedługo powstanie, mam firmę zarejestrowaną w śródmieściu i działalność wiąże się z przyjazdem do klientów ze sprzętem którego nie przewiozę MPK, można jakiś abonament
  • Odpowiedz
@burcadbadeed: O Siemieńskiego się nie wypowiem bo rzadko tam bywam, ale jutro most otworzą to zakładam, że te okolice się trochę odkorkują ;).

Co do strefy parkowania - czytałem, że mają być abonamenty w dobrych cenach dla mieszkańców i właścicieli firm tam zlokalizowanych, ale nie znam niestety detali. Tu jest jakieś info:

"Abonament dla mieszkańców
Urzędnicy cały czas zastanawiają się, jakie rozwiązanie wprowadzić dla mieszkańców Śródmieścia, którzy mają samochody. Oni także
  • Odpowiedz
@burcadbadeed: co do Siemieńskiego - naczynia połączone, jeżeli północ Pobitna została zatkana (a to najwęższe gardło całego miasta), to gdzieś te pojazdy musiały się podziać...

niewykluczone też, że był tam kolejny, lokalny czynnik który się zsumował...
  • Odpowiedz
@burcadbadeed: stałeś na Siemieńskiego, bo ludzie zwykle jadący przez Ciepłowniczą i Wojska Polskiego omijali Pobitno. Po dzisiejszym dniu można zrobić fajną analizę jak rozkłada się ruch, gdy zostają zablokowane newralgiczne punkty komunikacyjne.
@elczikeno: nie tym razem, buspasy są od 14:30 a tir #!$%@?ł się godzinę wcześniej.
  • Odpowiedz
@celtics: nie tylko północna część miasta stała, mieszkam w południowej części i było to samo jak wracałem do domu, zjazd z obwodnicy na Sikorskiego miał około kilometra, robię około 5 tyś km po mieście miesięcznie z racji zawodu od 7 lat ale takiego rozpierdzielu jak dziś jeszcze nie było
  • Odpowiedz
  • 1
@burcadbadeed: wszystkie drogi dojazdowe do/z obwodnicy zakorkowane, bo cala obwodnica stała (o godzinie 15.30, w stronę ronda, korek był co najmniej od hotelu classic), więc stały również niepodległości, krzyzanowskiego, paderewskiego, rejtana. Rondo teraz przyjmuje na prawdę duży ruch, z obwodnicy południowej ruch lokalny, ludzie dojezdzajacy z Krasnego, Łańcuta, przejeżdżający przez Rzeszów wschód-zachód oraz cały tranzyt z A4 wschód zachód i S19 północ południe (az dziwne że i tak nie ma tam
  • Odpowiedz