#symfony2 #symfony jak wygenerować bundle aby był wyglądał tak: \src\UserBundle` obecnie posiadam \src\AppBundle` I chciałbym w tej samej konwencji zachować UserBundle...
@qwelukasz: Zgodnie z best practices, cały kod ładuj do AppBundle – nie rozdrabniaj się na bundle – chyba, że faktycznie chcesz zrobić jakąś reużywalną bibliotekę.
@MacDada: No to tak właśnie chec zrobić ale nie tworzy mi tego w ten sposób tylko dodaje przedrostki typu UserBundle\UserBundle zamiast samego UserBundle ale olać to, stworzyłem już głównego bundla i do niego przeniosłem AppBundle i stworzyłem w nim też UserBundle Mam nadzieję zę nie będzie problemów z prznosinami na SF3 gdy wyjdzie... :F
jak wygenerować bundle aby był wyglądał tak:
\src\UserBundle`\src\AppBundle` I chciałbym w tej samej konwencji zachowaćobecnie posiadam
UserBundle...UserBundlehttp://symfony.com/doc/current/bundles/SensioGeneratorBundle/commands/generate_bundle.html
UserBundle\UserBundlezamiast samegoUserBundleale olać to, stworzyłem już głównego bundla i do niego przeniosłem
AppBundlei stworzyłem w nim teżUserBundleMam nadzieję zę nie będzie problemów z prznosinami na SF3 gdy wyjdzie... :F
np
php app/console generate:bundle --namespace=UserBundleNie pamiętam jak zrobić aby stworzyć bundle w src bez
$ php app/console generate:bundle --bundle-name=UserBundleBundle namespace:The namespace must end with Bundle.Bundle namespace:$ php app/console generate:bundle --bundle-name=DupaBundle
Welcome to the Symfony2 bundle generator
Your application code must be written in bundles. This command helps
you generate them easily.
Zmyliło mnie
UserBundle\UserBundle.Myślałem że to piewsze to przestrzeń nazw :)
Dzieki
@qwelukasz: Też się zdziwiłem, ale bangla ;)