Wpis z mikrobloga

@KaczorDolan: No właśnie chciałbym coś nieco ostrzejszego od klasycznej sarepskiej. Może mam już kubki smakowe spsute od picia mocnych alkoholi bez przepijania, czy rozcieńczania, bo dziś kanapki z polędwicą solidnie posmarowałem musztardą chrzanową, posypałem to jeszcze pieprzem ziołowym, no i dobre było, ale żeby ostre, to nie.
@Soy_Loco: lol? musztarda chrzanowa nigdy nie byłą ostra tak samo jak krem chrzanowy nie jest ostry. Jak chcesz by kopało to musztarda rosyjska kamisa/prymata nie pamiętam ktora mocniejsza.
Albo chrzan czerwoną nakrętką firmy Rebek. Mniam ;)
Sarepska nigdy nie byłą ostra.

Ciekawa moze byc jeszcze musztarda zwana Ostry Mozdrech w takich wysokich słoikach z brązową metalową zakrętką
@KaczorDolan: Ja robiłem tak, że jak miałem słoiczek po prostu chrzanu, to smarowałem najpierw musztardą, a później tym chrzanem. Czasem nieźle grzało. A jak trochę miejsca w słoiczku z musztardą się zrobiło, to dawałem łyżeczkę chrzanu, mieszałem i była super.