Wpis z mikrobloga

Ej, nardowcy kochani, ja wiem, że wy macie te swoje dziwne przekonania i syndrom oblężonej twierdzy, ale jak już mówicie o szanowaniu symboli narodowych to może jednak nie stawiajcie obok takiego ohydnego transparentu? Zaskoczę was, ale nie macie monopolu na polskość i nie wszystkim się to podoba.
#neuropa #bekazprawakow
Pobierz K.....l - Ej, nardowcy kochani, ja wiem, że wy macie te swoje dziwne przekonania i sy...
źródło: comment_T2cqzTaE6RW59Ic9acbAHTcVMvXqLwT4.jpg
  • 47
@Venro: hmm, dobre pytanie. Wydaję mi się, że jest różnica między flagą, a szalikiem(do tego tam chyba jednak nie było godła?), chociaż oczywiście rozumiem, że kogoś ten "performance" Urbana może obrażać, taki pewnie był jego cel. Ale to nie Urban wymienia słowo polskość przez wszystkie możliwe przypadki, w każdej możliwej sytuacji. Narodowcy tak robią, więc poprzeczka powinna być postawiona wyżej. Oczywiście trudno jest oczekiwać, że ktoś kto organizuje taki marsz może
@Majk_: Temat wałkowany tysiąc razy, to oczywiste. Wskazuję jednak na niekonsekwencję. Na powyższą manifestację każdy mógł przynieść to, co uważał za słuszne. Ktoś przyniósł transparent, ktoś inny flagę i to wszystko. Symbole narodowe pojawiają się również na manifestacjach środowisk lewicowych w towarzystwie mniej lub bardziej kontrowersyjnych transparentów.
@Kamill: Odpowiedź wyżej.
Zaskoczę was, ale nie macie monopolu na polskość i nie wszystkim się to podoba.

@Kamill: No oni myślą, że ten monopol mają. Charakterystyczna postawa dla systemów totalitarnych w III Rzeczy i ZSRR.

Czy chrześcijańscy uchodźcy też bzykają kozy?

@GangrenaM: Ale oni uprawiają seks bez prezerwatyw więc po chrześcijańsku ( ͡° ͜ʖ ͡°)