Aktywne Wpisy
Napedikr +254
Ktoś mi powie dlaczego pomimo skumulowanej prawie 50% inflacji, nikt nie planuje waloryzacji kwoty wolnej od podatku oraz progu podatkowego w tym kraju? To jest skandal większy niż kredyt 0% w #nieruchomosci . W drugim progu relacja netto do brutto to 50%.. Z 10tys brutto na konto wpada 5tys, jeśli to nie jest kradzież to jak to nazwać?
#praca #podatki #ekonomia
#praca #podatki #ekonomia
Filozofwdresiee +172
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Plastikowe "szkła" to najgorszy typ szkieł jaki może być.. Najpierw miałem 2 razy szklane szkła.. później przy kolejnej wymianie, założono mi plastiki.. Pierwsze wrażenie wow, jak mogłem używać szklanych.. leciutkie w ogóle ich nie czuć.. i na tym kończą się zalety.. Dużo łatwiej się brudzą.. oraz ta niewyobrażalnie ciężko jest je wyczyścić, że mam tego po prostu dość. W dodatku mega łatwo się rysują.. obecnie mam tyle rys na nich że nie wiem jak przez to widzę. W szklanych nie wiedziałem co to są rysy. Przy ich tempie zabrudzeń, w zasadzie co godzinę trzeba czyścić oraz tego, że żeby dostatecznie a nie dobrze je wyczyścić potrzeba około 7 minut, a dobrze to nawet jak się chce to rzadko się udaje, gdzie przy szklanych to kwestia kilkunastu sekund, a czyszczenie wystarczy góra 3 razy w dniu, a nie 17 razy w dniu, pierniczę wagę i wracam do szklanych. Wolę nosić kilogram szkła na twarzy i mieć święty spokój niż tak się męczyć...
Tymczasem szkieł Gorilla Glass na rynku ciągle nie ma.. Dlaczego ?
@hatterka: Ja ściągam okulary aby dwa razy dziennie, jak idę się kąpać i idę spać, więc rysy od kładzenia byle jak i gdzie mnie nie dotyczą.
Z dużo by pisać o pracy żeby podać szczegóły bo moja praca ma charakter bardzo różny. Ale zdarza się że potrafią się zabrudzić że mało widać przez nie w kilka sekund, zwłaszcza jak były te upały i susza, wystarczy że byłem akurat na dworze i dmuchnął wiatr.. i skończyło się widzenie. Nie noszę kluczy na czole także, nie drapię ich kluczami ;)