Wpis z mikrobloga

@tobiasty: Z doświadczenia wiem, że koty tak nie szczególnie mi się czuły po Purinie... A taki co to ma 8 tyg to niekoniecznie bedzie gotowy do jedzenia suchej karmy. Aktualnie karmię koty karmą Josera, a dla takich malychów tez jest odmiana. Koszt karmy jako 18-20 za kg... Nie jest to moze jakos polecana karma na roznych forach bo zboza i trujo koty... dupa tam. koty czuja sie lepiej jak po Royal
@kto_kolwiek: Mój kot pochodzi właśnie z adopcji i dostałem informację, że karmią je Puriną od początku, dlatego myślę, że na początek kupię taką karmę. Tylko nie mam pojęcia ile taki kot je? 0,5kg? 10kg miesięcznie? :D
Jak dobry okaz to ci i ze 100kg zeżre :D A serio to na każdej karmie jest napisane z tyłu ile na wiek bądź wagę kota dziennie podawać. Są koty co mogą mieć nasypaną dzienną porcję do miski i zjedzą ile potrzebują, a są koty (jak nasze) co zjedzą każdą ilość... Jak za dużo to będzie rzygać... Koty to rutyniarze i szybko przyzwyczajają się do różnych rzeczy, jak godziny karmienia. Nasze są
@tobiasty: będzie potrzebna kuweta, drapak, jakieś legowisko. Karma dla kociaków. Mokra i sucha. Sucha zawsze w misce mokra o konkretnej porze. Dowiedz się w co się załatwia kot czy żwirek czy trociny czy silikon. Wtedy szybko zrozumie co ma robić.
@tobiasty: Kupiłem kotu podobny do tego. Sam mu pokazałem i zacząłem drapać:D Od pierwszego razu zaskoczył, że to jest specjalnie dla niego. Generalnie kot mi nie drapie mebli czy dywanu dla samego drapania. Jak mu się zdarzy zaraz go pogonię. Jedak straty i tak są. Lubi się ganiać po mieszkaniu, wyskoczyć z za kanapy a wtedy wysuwa pazury, siłą rzeczy zostawia rysy czy wyciąga nitki.
źródło: comment_tt4iQpLE9pDGRaEofbvWWwh4mfKgsRax.jpg