Wpis z mikrobloga

Ehhh Mireczki...
Kupiłem sobie #pad do #xbox360 celem granie na komputerze w #darksouls
I tak szło mi całkiem nieźle jak na pierwszy raz w tą grę i pierwszego pada
A nagle pad zaczął gasnąć. W losowych momentach, bez mrugania logiem xboxa, po prostu gasł. Wystarczyło go włączyć i działał dalej aż do kolejnego zgaśnięcia. Niby zajmowało to 3 sekundy, ale w Dark Souls czasem to aż za wiele. Myślałem że to wina baterii, bo chociaż pokazywał "full batery" po tych 30 godzinach gry, to wydawało mi się że już może nadejść ich czas. Wymieniłem je na nowe, ale problem nadal występował. Jakiś ktoś na internecie twierdził, że to luzy przez wibracje się dzieją i jak wyłączę wibrację to będzie git. Wyłączyłem ale nic nie dało. Nadmienię że nie rzuciłem padem nigdy, nie wypadł mi, a w czasie gaśnięcia nie robię gwałtownych ruchów. Robiłem nawet testy polegające na trzęsieniu włączonym padem ale też nie gasł. Czasem nie gaśnie przez 30 minut a czasem 4 razy w ciągu jednej :(
Miał ktoś tak? Wie co poradzić?
#pomocy #problem #elektronika
  • 11
@grim: Pad nowiuśki :/ Słyszałem właśnie opinie, że to styki, ale wtedy chyba pad gasłby raczej w trakcie wibracji czy innego rodzaju trzepania nim, prawda? Bo myślałem nad próbą rozciągnięcia tych sprężynek, albo właśnie jak mówisz sprawdzenia blaszek. Tylko nie za bardzo wiem co z nimi zrobić :P
@grim: Z tego co wyczytałem z opisu aukcji na allegro to tak :D Mam nadzieję że nie pogubiłem papierów.... (,)
Zadzwonię jutro do ich sklepu i pogadam. Dzięki za rady cumplu! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@zbyszek_opryszek: Właśnie zrobiłem crash-testy. Nie chciałem bić o nic twardego więc biłem otwartą dłonią :D Zero efektu, pad nie gasł :( Może wina jest w czymś poważniejszym niż luz na bateriach?
Przykleiłeś te sprężynki do baterii od strony blaszek, wewnątrz "magazynka" (czy jak tam nazwać ten pojemniczek na nie) czy od strony już istniejących sprężynek?
@zbyszek_opryszek: @grim: Działa! :D Nie użyłem co prawda sprężynki, ale zwiększyłem długość baterii poprzez nałożenie na czubek troszkę cyny, dosłownie kropelkę. Obaj mieliście rację, styki nie łączyły :) Dzięki za pomoc!