Wpis z mikrobloga

akrylamid


@Swallow25: największy udział w ogólnym spożyciu akrylamidu mają frytki (16–30%), chipsy ziemniaczane (6–46%), kawa (13–39%), ciasta, ciastka i herbatniki (10–20%) oraz chleb i inne gatunki pieczywa (10–30%)[8].

Mówiłem, pora #!$%@?ć drzewa xD
@math1982: mam takiego tefala jak z filmiku (podobny model). Sam miesza, robi nie tylko fryty, ale też inne cuda, do frytów kupnych (mrożonych) nie potrzeba oleju. Olej tylko do pokrojonych ziemniorów. Smakiem bardzo fajne fryty z tego fychodzą. Jak ktoś lubi mocno wysuszone oleiste fryty to sprzęt ni dla niego, ale coś w stylu frytów z McD to jak najbardziej. Zdrowo smacznie i przyjemnie. Sprzęt łatwy w czyszczeniu, niestety dość głośny
@math1982: Nowsze może są bardziej energooszczędne. Mój jest ewidentnie starszy niż ten na yT (widać po timerze, u nas najprotszy możliwy jest). U mnie tez Timer nie wyłącza sprzętu tylko uruchamia alarma i trzeba iść sprawdzić czy już dobre. Może w nowszych to zmienili (wolalbym gdyby timer gasił maszynę)