Wpis z mikrobloga

Chciałbym przyuczyć się jakiegoś biurowego zawodu, z tego powodu interesuje mnie staż w jakimś korpo. Nie mam żadnego doświadczenia, skończyłem liceum, a studentem póki co nie jestem. Jest jakieś miejsce, najlepiej w Łodzi, gdzie taka osoba jak ja może pójść na staż?
#kiciochpyta #praca #powazne
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@theWerkezuge: poszukaj na stronach internetowych firm czy organizuja jakies praktyki, plus popatrz na pracuj.pl . Kilka miesiecy temu widzialam oferty praktyk w Lodzi lub pracy dla osob bez magicznego doswiadczenia... Chociazby w Radio Zet Gold :) aha i zwroc uwage na NGO. Moze cos znajdziesz dla siebie. :)
  • Odpowiedz
@gonzollo: Zamierzam zacząć studiować od paź. 2016, przez ten czas chcę uzbierać trochę $, bo zamierzam studiować zaocznie. Kieruję się w stronę informatyki.

@kajutakaja: Bez przerwy wysyłam przez pracuj.pl, póki co nie udało się dojść do momentu rozmowy kwalifikacyjnej. Radio Zet Gold? Jedyne co widzę w Łodzi to pełno podobnych ofert, nic z tej półki nie było. Przeleciałem z 20 stron.
  • Odpowiedz
@theWerkezuge: przejrzyj organizacje pozarzadowe, moze cos sie zainteresuje. Radio zet gold szukalo wtedy kogos do dzialu marketingu... Myslales o Wawie? Hm... Zobacz tez oferty praktyk na stronach uczelnianych. Moze nie poprzez szkole ale zglaszajac sie bezposrednio do firmy dostaniesz praktyki :) a jesli bedzie bardzo ciezko to nie przejmuj sie, podejmij sie pracy gdziekolwiek i wtedy na spokojnie szukaj perelki. :)
  • Odpowiedz
@kajutakaja: Obecnie szukam pracy, lepiej mieć cokolwiek i wtedy szukać, niż wybrzydzać nie mając nic. Rozesłałem już niemałą liczbę CV przez pracuj.pl, i tak jak napisałem wcześniej, jeszcze nie doszło etapu spotkania. W każdym razie jestem dobrej myśli, duże sukcesy biorą się z ciężkich sytuacji i niełatwej pracy nad nim. ;)
  • Odpowiedz