Wpis z mikrobloga

Wykopy zaraz przeprowadzam się do tego słynnego krakowa na studia i będę mieszkał jakieś 4 km od uczelni. Nie mam żadnego samochodu, ani motocykla bo mnie nie stać. Roweru nie biorę bo nie miałbym gdzie go zostawić tak żeby nie ukradli. Postanowiłem zatem że kupie sobie hulajnogę, aby za jej pomocą dojeżdżać codzień na uczelnię politechnika krakowska a następnie schować do plecak i nosić przy sobie. Jeśli zatem zobaczycie w ciągu najbliższego roku jakiegoś kuca #!$%@?ącego od ronda mogilskiego po ulicy jana pawła na hulajnodze - to ja. Zanim do tego dojdzie chciałbym jednak spytać obeznanych w tematyce, jaką hulajnogę kupić aby zajmowała mało miejsca po złożeniu, była w miarę lekka i wygodna w prowadzeniu. Czuję się teraz trochę jak bohater jakiejś pasty o #!$%@? życiowej ale to wszystko prawda XD wołam tagi #motoryzacja (bo jak kto jeździ samochodem to może też zaczynał od hulajnogi) #hulajnoga #krakow #allegro (bo tam chce znaleźć mój wymarzony sprzęt) #rower (bo oni pewnie tez sie znają) no i #pasta (bo troche mi sie nawet nie żal). aha no i żeby tania była w miare
  • 75
  • Odpowiedz
@MoroMoro: nie no 400 zeta to kupa kasy @Saute: autobusy to nie przystoi, specjalnie w miare blisko mieszkanie sobie znalazłem idąc na kompromis z moimi kolegami z agiehu żebyśmy mieli po równo do uczelni i żebym sie nie musiał autobusami męczyć bo to strata czasu bardzo @betonv13: nie umiem na rolkach XD @ojmirkumirku: ale taka wypożyczalnia też nie wszędzie, trochę jak z autobusem, musisz sie dostosować do miejsca
  • Odpowiedz
@Cedo_sredo: Jak masz jakąś bezpośrednią linię to bilet na jedną 24zł.
Rower miejski też dobra opcja, bo pierwsze 20 min jazdy za darmo. Jeśli co 20 minut będzie zmieniał rower na stacji to po załadowaniu karty za 10zł możesz jeździć w nieskończoność za free.
#cebuladeals ale skoro działa to niema co narzekać.
  • Odpowiedz
specjalnie w miare blisko mieszkanie sobie znalazłem

@Cedo_sredo: 4 kilometry to blisko? xD

żebym sie nie musiał autobusami męczyć bo to strata czasu bardzo

@Cedo_sredo: Ty myślisz, że hulajnoga jest szybsza od autobusów? xD

kup sobie gówno rower miejski, byle jeździł i sobie przypinaj pod uczelnią.
  • Odpowiedz
@Sherrax: @deroo: agh i wydział mechaniczy polibudy dzieli jakieś 8 kilometrów, a ja mieszkam z dwoma kolegami i obaj idą na agieh. Zgodzili sie mieszkać tak w połowie drogi i to już jest całkiem wygryw dla mnie, bo nie bede uzależniony od autobusów przynajmniej, 4 km da sie od biedy na piechote przejść
  • Odpowiedz