Aktywne Wpisy
Trabancik +9
Czas na sobotnią kontrolę tapet na telefonie, zapraszam serdecznie do wysyłania screenshotow.
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
hanyska2 +756
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
miejsc ale na pewno będę chciał tam jeszcze wrócić. Zapewne następnym razem w okresie marzec-kwiecień.
Miejsca którę odwiedziałem to: Osaka, Nara, Kyoto, Tokyo, Nikko, Kamakura, Fujisan oraz okolice Kawaguchiko stacji,
Kanazawa, Takayama, Nagoya, Koyasan, Gamagori, Hiroshima, Miyajima, Himeji, Nagasaki, Sasebo.
Nie będę opisywał całej podróży dzień po dniu nie chce was zanudzić i nie chce mi się tyle pisać.( ͡° ͜ʖ ͡°)
Najciekwawsza sytuacja zdarzyła mi się w Nikko spotkałem się tam ze znajomą która mieszka w prefekturze Tochigi, zapytała mnie czy mam jakiś przewodnik w którym możemy znaleźć informacje co warto zobaczyć w okolicy miałem ale w języku angielskim, co jej średnio odpowiadało. Więc gdy oddaliłem się za potrzebą ona zaczęła szukać jakiś map informacji turystycznych o okolicy. Gdy wróciłem gotowy na przygodę, ona rozmawiała z jakimś japończykiem i ten tłumaczył jej co jest ciekawego w okolicy i dał nam jakieś mapy, koniec końców zabrał nas na 4 godzinną przejażdzkę po parku narodowym w okolicach Nikko i nie chciał za to żadnej kasy.
Sasebo miasto w którym ma siedzibe marynarka wojenna US, dużo amerykańców, pojechałem tam spotkać się ze znajomym. Unlimited pub płacisz około 70 CBLN od osoby i przez 1.5-2 godziny piliśmy ile i co chcieliśmy, dostaliśmy do tego pizze, paste, pieczywko z szynką parmeńską, oraz jakąs sałatkę. Ogólnie takich miejsc w Japoni jest podobno dużo, ja tam spotkałem się z tym pierwszy raz.
Koszta całej podróży zamknęły się w okolicach 11k CBLN.
1.7k CBLN lot mieszkam w Sydney także leciałem stamtąd.
JR Pass na 21 dni 1.7k CBLN.
No i około 6k CBLN na jedzenie, używki i wejściówki.
Około 1.7k CNBL na noclegi.
Na noclegach i jedzeniu trochę zaoszczędziłem, bo mam znajomych w Japoni u kórych się zatrzymywałem, ogólnie 9 nocy spędziłem w hostelach/hotelach, 1 noc przez #couchsurfing resztę u znajomych.
Tutaj zdjęcia.
(http://imgur.com/a/RTJHh )
#japonia #podrozujzwykopem #podroze @OrzechowyDzem @roadie @spardo @mrslug @Let_Me_2_Be
@nihon: Akibie masz na myśli dzielnice w Tokyo Akihabara? Tak byłem.
to na środku to może coś z Gundama, ale ciężko stwierdzić, bo słabo widać
@Misaki: Yyyy ja leciałem z Sydney Australia. A loty z Polski są bezpośrednio Lot otworzył ostatnio bezpośrednie połączenia. Zalajkuj sobie flipo.pl albo fly4free na fb często mają dobre oferty lotów do Japoni i nie tylko.
http://www.centerfly.pl/media/pierwsze-bezposrednie-polaczenie-warszawa---tokio,438.html
@Dasi3k: też obowiązkowy punkt ( ͡º ͜ʖ͡º)
obożesz yugioh ;p szajs
o ale po lewej coś, co oglądam - Prisma Illya ;p, tu akurat reklama DVD
@Dasi3k: a tu na środku mamy najbardziej popieprzone ecchi ostatnich lat - Monster Musume no Iru Nichijou, dziś obejrzałem odcinek xD też reklama DVD/Blu-ray
@Dasi3k: PPPPAAAANNIIE, a idź pan w węże. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ogólnie każda taka czerwona brama to bodaj jeden sponsor, który złożył ofiarę dla Inari - boga powodzenia.