Mircy ja nie rozumiem chyba pewnej rzeczy. Coś się zmieniło w naszym kraju? Byłem dziś pod starym browarem w Poznaniu, starszy pan wraz z żoną (jak przypuszczam) przyszli i nikomu nie wadząc zaczęli rozkładać jakieś wędki bez przelotek, czy inne tyczki, na których pani zdążyła założy flagę polski, niestety starszemu Panu juz uniemożliwił to policjant, który pojawił się na miejscu błyskawicznie....
Tu moje pytanie, nie można propagować polskich symboli narodowych publicznie, czy jak?
Na moje pytanie, "dlaczego pan zabrania temu panu wywiesić polska flagę, lepiej żeby wisiała czerwona nazistowska ze swastyką?" pan policjant nie odpowiedział nic. #poznan #policja #niewiemjaktootagowac
@Pszesmiewca: ale co ty marudzisz? Policja zatrzymała niebezpiecznych polskich nazistów, którzy swoimi faszystkowskimi symbolami chcieli zapewne szerzyć rasistowską propagandę
@Pszesmiewca: zakończył byś pytanie na pierwszej cżeści i by było spoko. Druga cżęść sprawia cąłej wypowiedzi sprowadza ja do poziomu gimbazy. Imo żalosne
@Pszesmiewca: #!$%@?ąc od (nie)słuszności interwencji policji - uważasz zawieszenie flagi na wędkę za odpowiedni sposób propagowania polskich symboli narodowych?
@padobar: no mogl poczekac to by 3ke zamknal za nielegalne. @Pszesmiewca zdaje sie ze ustawa z czasow sowieckich o zakazie wieszania polskiej flagi poza dniami swiat narodowych nadal nie zostala zniesiona. Ale co ja tam wiem...
skąd macie to że 3 osoby to zgromadzenie? "Ustawa – Prawo o zgromadzeniach – definiuje zgromadzenie jako zgrupowanie co najmniej 15 osób, zwołane w celu wspólnych obrad lub w celu wspólnego wyrażenia stanowiska"
Byłem dziś pod starym browarem w Poznaniu, starszy pan wraz z żoną (jak przypuszczam) przyszli i nikomu nie wadząc zaczęli rozkładać jakieś wędki bez przelotek, czy inne tyczki, na których pani zdążyła założy flagę polski, niestety starszemu Panu juz uniemożliwił to policjant, który pojawił się na miejscu błyskawicznie....
Tu moje pytanie, nie można propagować polskich symboli narodowych publicznie, czy jak?
Na moje pytanie, "dlaczego pan zabrania temu panu wywiesić polska flagę, lepiej żeby wisiała czerwona nazistowska ze swastyką?" pan policjant nie odpowiedział nic.
#poznan #policja #niewiemjaktootagowac
Komentarz usunięty przez autora
2 osoby to para, ale dołączy do nich trzecia i to już tłum i nielegalne zgromadzenie
@Pszesmiewca: Zenadłem z drugiej częsci pytania.
#!$%@?ąc od (nie)słuszności interwencji policji - uważasz zawieszenie flagi na wędkę za odpowiedni sposób propagowania polskich symboli narodowych?
Nie, szczerze mówiąc nie znam nikogo, kto wieszałby flagę na kiju od szczotki.
@Pszesmiewca zdaje sie ze ustawa z czasow sowieckich o zakazie wieszania polskiej flagi poza dniami swiat narodowych nadal nie zostala zniesiona. Ale co ja tam wiem...
"Ustawa – Prawo o zgromadzeniach – definiuje zgromadzenie jako zgrupowanie co najmniej 15 osób, zwołane w celu wspólnych obrad lub w celu wspólnego wyrażenia stanowiska"