Wpis z mikrobloga

Jako, że nie posiadam życia jak każdy normalny człowiek i większość czasu spędzam przed komputerem ogrywając różnego rodzaju gry, z nudów pisze czasami teksty na tematy oscylujące wokół gier. Jakieś recenzje czy własne wrażenia z różnych tytułów walają mi się na kompie i unikają czytania przez kogokolwiek. Ostatnio stwierdziłem więc, że może by zacząć gdzie swoje wypociny publikować. Powstało tylko pytanie gdzie. Zakładać sobie bloga i na niego wrzucać teksty? Jest jakaś szansa na to, że ktokolwiek na tego bloga trafi czy będzie to raczej pisanie od siebie dla siebie? Myślałem też nad założeniem sobie tagu na wykopie pod którym bym publikował, tylko czy kogokolwiek to będzie obchodzić i zahaczy okiem, czy będzie "za długie, nie czytam"?

No więc co lepiej zrobić? Zakładać bloga czy pisać na wykopie pod swoim tagiem?

#gry #blog #kiciochpyta #tworczoscwlasna #niewiemjaktootagowac
  • 5
@leedss: To wszystko zależy od Twojego warsztatu, pomysłu, wykonania. Takie treści przenoszą się w sferę vlogów. Nie myślałeś o pisaniu dla poważniejszych portali z branży? Może byłby z tego pieniążek, jeżeli jesteś dobry.
@leedss: Powiem tak - jako mireczek jestem pewny, że jeśli założysz własnego bloga to na niego nie będę wchodził. Natomiast jeśli będziesz pisał tutaj i otagujesz to czymś co obserwuję(czyli pewnie #gry) to na 90% przeczytam.

Także tego... To jest przykład na to, że czytelników własnego bloga musisz sobie sam wypracować, a że teraz bloga ma prawie każdy także będzie ci ciężko się przebić. Za to na mirko rozbudowanych opinii
@Maglev: z filmami kiedyś coś kombinowałem, ale mój głos raczej nie jest stworzony do tego by przyjemnie brzmieć. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Co do pisania dla portali to owszem, myślałem nad tym, ale wątpię by ktokolwiek chciał moje teksty publikować. Może za jakiś czas, jeśli bym szlifował formę to coś by z tego wyszło, ale właśnie... pisanie dla siebie wydaje mi się bezsensowne, więc nie pisze zbyt
@leedss: Ja lubię gry i lubię pisać. Mam gdzieś tam bloga, gdzie pisałem również o grach, ale porzuciłem go, póki co. Niby ktoś tam zaglądał, lecz napracował się człowiek, a w sumie mało kogo to obchodziło.

Obecnie co jakiś czas publikuję jakieś mniejsze teksty/recenzje pod tagiem #ssocenia. Też mało kto to czyta, ciekawe dyskusje raczej rzadko się wywiązują, ale przynajmniej wiem, że to są zwykłe wpisy na mirko i nie
@leedss: Może skontaktuj się z jarock.pl ;) Tam teksty o grach się pojawiają, obecnie nic specjalnego ale grono odbiorców jest dość spore. Może będą chcieli kogoś kto będzie im pisać teksty na bloga.