@Pinkman: iiiiii jak zwykle prawiczki pokazują swoją ignorancje i brak wiedzy.
Lewica na zachodzie dzieli się na dwa nurty. Progresywna i liberalna. Ta 1 jest ta która widzi wszędzie dyskryminację i chce wyrównywanie szanse czarnych czy kobiet a ta druga jest ta która chce wszystkich traktować równo.
@h0gan: Idź się lepiej herbaty napij. Wyrównywanie szans w kontekście widzenia dyskryminacji progresywnej lewicy jest czymś skrajnie różnym od traktowania wszystkich równo.
@Kaelthas: Nie ja. Ja po prostu pokazałem, że bardzo łatwo było ten komentarz zrozumieć. A obrazek nie wiadomo do czego się odnosi. Kwestia interpretacji, ale że jest śmieszkowy, a nie poważny to się nad tym nie zastanawiam.
@Pinkman: Nie ma czegoś takiego jak pozytywna dyskryminacja. Państwo powinno wspomagać represjonowane mniejszości, co nie oznacza bynajmniej dyskryminacji większości. Dla przykładu: w Polsce nie da się być dyskryminowanym z powodu bycia heteroseksualnym - jest to fizycznie niemożliwe, żeby ktoś np. nie przyjął cię do pracy bo jesteś heteroseksualny. Albo, żeby ktoś spuścił ci w------l za to, że idziesz z dziewczyną za rękę w parku.Tymczasem dla homoseksualistów jest to codzienność, nie
@Ofacet: Po prostu w drugim przypadku na końcu zdania powinieneś dodać "równo według prawa". Takie poglądy reprezentują np. libertarianie, tylko ich trudno traktować jako lewicę. A najlepiej jakbyś walnął takie zdjęcie, gdzie trzem chłopcom o różnych wzrostach w zależności od sytuacji daje się pudła o wielkości, której zrównują ich wysokość oraz pudła o takiej wielkości.
@Ofacet: Właściwie znalazłem, ale podpisy napisane przez lewactwo (lewica progresywna), a więc odwrotnie niż Ty przedstawiłeś (w sensie, który rodzaj ma być odbierany jako lepszy):
Nie ma czegoś takiego jak równe traktowanie. Affirmative action czyli pozytywna dyskryminacja to obecna narracja środowisk lewicowych na całym świecie. Jak na wielkich bojowników prawicy coś słabo z aktualną wiedzą.
Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak po tylu miesiącach totalnej suszy nie byliśmy gotowi na kilka dni deszczu? Przecież wszystkie rzeki w Polsce miały najmniejszy poziom od lat. Straszyli, ryby zdychały a teraz nagle powodzie? #powodz #susza #wisla #odra
Zapraszam do pisania swoich propozycji "na chlopski rozum" na temat zwalczenia powodzi na śląsku. Zaczne od mojej, skoro na Wiśle jest rekordowy niski poziom wody to może przekierujemy rzekę tak aby plynela do Wisły? #powodz
Lewica na zachodzie dzieli się na dwa nurty. Progresywna i liberalna. Ta 1 jest ta która widzi wszędzie dyskryminację i chce wyrównywanie szanse czarnych czy kobiet a ta druga jest ta która chce wszystkich traktować równo.
@neib1: Opisales dwa nurty w ten sam sposób
Wyrównywanie szans w kontekście widzenia dyskryminacji progresywnej lewicy jest czymś skrajnie różnym od traktowania wszystkich równo.
Obrazek rozumiem odnosi się do progresywnej tak?
A obrazek nie wiadomo do czego się odnosi. Kwestia interpretacji, ale że jest śmieszkowy, a nie poważny to się nad tym nie zastanawiam.
Komentarz usunięty przez autora