Wpis z mikrobloga

Dzisiaj zgłosiłem na Policję doniesienie o popełnieniu oszustwa. Dziękuję za duże zainteresowanie tematem i słowa wsparcia.

Jednocześnie proszę @mcdogg o przedstawienie swojego stanowiska na ten temat, ponieważ od wczoraj nie mam żadnej informacji.

#zaginionemi4
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mambeke: przy listonoszu nie mam możliwości sprawdzenia zawartości

to znaczy miałem, ale listonosz to tylko listonosz, więc on nawet nie ma możliwości spisania jakiegokolwiek protokołu
  • Odpowiedz
@Reggy: @mcdogg ma ponad 200 kometarzy z allegro, po za nim sprzedał też pewnie nie jedeną sztukę i naprawdę uważasz ze nie wysłał tego telefonu? Po prostu na poczcie czy w którymś puncie przeładunku paczek z------i i tyle.
  • Odpowiedz
@Raadoslaw: ten dowód da się podważyć, bo jak już pisałem, jeśli paczka była otwierana, to otwierasz otwartą już paczkę

musiałbyś nagrać to, jak idziesz do listonosza, odbierasz paczkę i wtedy otwierasz, wszystko bez żadnych cięć
  • Odpowiedz
@Reggy: Jedyne co CIę może uratować kolego to jaka była waga wpisana na przesyłce. Jeśli faktycznie przysłał Ci samo pudełko to z pewnością waży mniej niż paczka z telefonem.
  • Odpowiedz
@Reggy: prawo konsumenta w Polsce jest bardzo restrykcyjne dla sprzedawców. Domyślam się, że w tym przypadku ono nie obowiązuje, bo towar jest wysyłany z Chin, ale za pośrednictwem allegro.
Nie wierz ludziom, co piszą że masz nagrywać jakieś otwieranie etc. :D Nigdy chyba nie widzieli dobrego regulaminu zgodnego z UOKiK i niezawierającego niedozwolonych klauzul.
Ty jako konsument masz zapłacić i odebrać przesyłkę. To w jaki sposób ona do Ciebie dotrze
  • Odpowiedz
@Reggy: @pcmasterrace dobrze prawi, to sprzedawca powinien wyjaśnić co stało się z zawartością przesyłki, a nie na dzień dobry oskarżać kupującego o oszustwo. Ja raz pisałem do WER z pytaniem o moją przesyłkę to w odpowiedzi dostałem informację, że nie jestem dla nich stroną, że to nadawca przesyłki ma pełne prawa ubiegania się od nich o cokolwiek.
  • Odpowiedz