Aktywne Wpisy
Kolanka +439
Styczeń 2024: Mick jest wyśmiewany, wszyscy twierdzą, że wykopki mogą sobie co najwyżej pojęczeć, a dopłaty i tak wejdą w życie
Listopad 2024: tag ma 7,6 k obserwujących, dopłat nie ma, Tomczak podał się do dymisji, Mick jest cytowany jako przykład oddolnej walki z systemem, stanowski chce oddać głos wykopkom na swojej platformie xD
#nieruchomosci
Listopad 2024: tag ma 7,6 k obserwujących, dopłat nie ma, Tomczak podał się do dymisji, Mick jest cytowany jako przykład oddolnej walki z systemem, stanowski chce oddać głos wykopkom na swojej platformie xD
#nieruchomosci
Tyrande +20
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Trzy dni temu popełniłem wpis, w którym wspomniałem, że Duduś unika dziennikarzy o niekonserwatywnych poglądach. Oczywiście usłyszałem, że to głupoty, a jam jest platformerski troll #60groszyzawpis.
Dwa dni temu Duduś dał wywiad w TVP. Prowadzony przez... Krzysztofa Ziemca. Który jest bardzo miłą osobą, ale raz, że kiepsko nadającą się do wywiadów politycznych, a dwa, że oczywiście znaną z katolicko-konserwatywnej wizji świata. Do tego wywiadu wielu ludzi ma zarzuty - Ziemiec w swoim koncyliacyjnym stylu nie drążył tematów i grzecznie łykał dudusiowe słowne wygibasy. Np. w kwestii wyłudzenia pieniędzy na przejazdy i hotel zaakceptował wyjaśnienie Dudy, że ten nigdy nie udzielał wykładów w Poznaniu. No i to pewnie prawda - tyle że wyłudzenie miało dotyczyć Nowego Tomyśla obok Poznania, no ale to redaktora Ziemca najwyraźniej nie zainteresowało.
Podobnie zresztą jak deklaracje Dudusia, że ten chce brać udział w rozmowach o Ukrainie, podczas gdy prezydent Poroszenko w niezbyt dyplomatycznych słowach stwierdził, że na szczycie ukraińsko-niemieckim mają lepsze przekąski niż budyń i gości nie potrzebują.
Ale do rzeczy. Dzisiaj Duduś udzielił wywiadu Gazecie Bankowej. GB jest wydawana przez to samo wydawnictwo, co... Gazeta Wyborcza. A więc nasz chłopczyk dorósł i wreszcie odważył się spotkać z ludźmi o różnej od jego wizji świata!
No... nie. Nie odważył. Kolejny raz stchórzył i zdezerterował. Bo Gazeta Bankowa jest niestety wydawana przez to samo wydawnictwo, które wydaje partyjny papier toaletowy Karnowskich, znany szerzej jako W Sieci. Przy okazji, Gazeta Bankowa ma identyczny profil i identyczną grupę docelową co Forbes - różnica polega na liczbie czytelników. GB ma ich aż 10 tysięcy, natomiast Forbes zaledwie 65 tysięcy. Więc wybór Dudusia był w pełni uzasadniony i zrozumiały, prawda? Ale nam się trafił dzielny i rozsądny szef szefów.
#polityka #neuropa #4konserwy #bekazprawakow #sondaz #pis #duda #polska #dziennikarstwo
PS
Duduś ma najgorzej oceniany start spośród wszystkich prezydentów: Wałęsa 60% zadowolonych, Kwaśniewski 53%, Kaczyński 39%, Komorowski 47%, natomiast Dudusiowi udało się zebrać całe... 33% osób usatysfakcjonowanych jego dotychczasowym postępowaniem. # Ponadto:
Ten opis jakoś dziwnie pasuje do naszych wykopowych apologetów malinowych przekąsek. :)
Co z tego wynika? Czy chodzi mi o to, że konkretni użytkownicy "spamowali i automatycznie wykopywali", czy raczej,
@YodaMonster: Gdyby faktycznie ktoś mi coś sensownie wytknął, to nie miałbym pretensji. Problem w tym, że w całym tym długim wątku nie usłyszałem żadnej obrony Dudy poza "Komorowski też tak robił".
@alkan: Przyznaj sobie nobla i nie zapomnij polizać własnych jajek. Chochoł powiedział że się poddał
Mówisz że Duda miał być lepszy niż Komorowski, miał być nową jakością po czym ludzie pokazują że Bronek robił coś gorszego a nie to samo.
Wracając do sposobu w jaki "wygrałeś" dyskusję, prawica i tak wygrała dyskusję z lewicą bo Hitler był socjalistą.( ͡° ͜
@YodaMonster: Skoro jedyna rzecz, do której daliście radę się przyczepić, dotyczy koślawego zdania nie na temat, to owszem, sugeruje to, że po prostu innych słabych punktów nie znaleźliście. Po co czepiać się pierdół, gdy można merytorycznie zmasakrować lewaka?