Aktywne Wpisy

#diy #elektronika #hobby #zrobtosam #tojestmultikonto
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
źródło: 20240830_103226
Pobierz
Ca_millo +4
Jeden autobus do miasta, tylko w dni nauki szkolnej. Wieś w Polsce a. Śmiechu warte.

Tutaj projekt na kickstarterze, szerszy opis urządzenia i więcej materiałów.
Świetne!
#grafikakomputerowa #grafika3d #digitalpainting #produkcjamuzyki #programowanie #technologia #design
PS: http://www.wykop.pl/link/2721677/the-sensel-morph-interaction-evolved/ kopniemy? #mirkoreklama
Komentarz usunięty przez autora
ps: urządzenie ciekawe, ale $3,900 to trochę przesada. Kamień
A kwestia wygody to po prostu kwestia modelu (bo są różne wersje tego urządzenia) jak i samego sposobu trzymania (bo to co pokazuje filmik, jest raczej na potrzeby lepszej prezentacji sprzętu, a nie na potrzeby wygody).
No i ten interfejs do produkcji muzyki, dajcie mi to, ale już!
To samo z perkusją, świetnie by się do tego nadawało, bo akurat cyfrowe kontrolery są drogie, ale jak widać nie pokazali nic pod tym kątem oprócz małych padów, wątpię aby to urządzenie wytrzymało uderzenia pałki perkusyjnej. Odpada więc potencjalnie jedna z ciekawszych funkcji.
Na plus można zaliczyć możliwość drukowania własnych nakładek i stworzenie kontrolera z "potencjometrami" w dowolnym układzie. Tutaj też jednak widzę drugie dno. Po pierwsze każdą taką wypustkę trzeba docisnąć, użyć pewnej siły, gdzie w normalnych kontrolerach fizyczne kontrolki można naprawdę poczuć, a cyfrowe dają odpowiedź zwrotną w postaci aktualnego stanu za pomocą diod czy wyświetlacza, tutaj nic. Nie mówiąc o tym, że kiedy mamy dotykowe przyciski to chodzą one gładko jak dzisiejsze ekrany smartfonów, tutaj jest wielka guma jako pośrednik, widać na filmie że hipster musi mocno dociskać aż mu się palec