Wpis z mikrobloga

#csgo #wymagania

Do wszystkich graczy: czy na laptopie o poniższych parametrach ruszy mi cs:go - ale ma działać tak, żebym się nie denerwował!! Oto parametry:

i5-4200M 2.5 GHz
8 GB RAM
NVIDIA GeForce GT 740 M

Mam nadzieję, że wasze odpowiedzi mnie zadowolą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wesolygrzes1u: mam i3, 4GB Ram, GT 720M i działa stabilnie w 60 fps (więcej nie ma sensu ze względu na częstotliwość odświeżania ekranu). Gram wszystko na low, 800x600. Oczywiście mogę grać na wyższych i ładnie to wygląda a gra jest w miarę płynna lecz komfortowo mam tak jak wyżej.
  • Odpowiedz
@Pan_kurczak: Zdziwiłbyś się, mój monitor w lapku wykręciłem do 120Hz w natywnej rozdziałce czego nie udało mi się zrobić ze zwykłym monitorem, tamten poleciał tylko na 75Hz w jakichś smiesznych, niskich rozdzielczościach.

Po drugie primo ultimo, między grą na 60Hz w 60fps a w 150fps jest różnica i nie wmówisz mi, że nie ma. Gram w CS'a ponad 10lat i przerabiałem conajmniej dziesięć różnych monitorów po drodze, różne odświeżania, różne
  • Odpowiedz
@qrk: nie powiedziałem że nie ma różnicy odczuciu rozgrywki, komputer generuje więcej "informacji" na sekundę i to jest tak jak powiedziałeś odczuwalne poprzez sterowanie. Jednak twoje oko w dalszym ciągu odbiera 60 klatek na sekundę z 60 Hz monitora.
  • Odpowiedz