Mam #pytaniedoeksperta . Posiadam abonament w #play i oczywiście internet w pakiecie. Na zasięgu Play'a LTE i inne hulają aż miło, ale jak jestem w podróży i przełącza mnie na krajowy roaming (obojętnie której sieci) telefon się na mnie wypina, daje powiadomienie że utracono połączenie bo roaming i internetów nie ma.
Byłam w salonie i potwierdzono mi że powinnam mieć w zasięgu 4 sieci internet, uznali że może kartę sim mam zepsutą i ją wymienili ale dalej nie działa. W telefonie (htc desire 610) mam ustawione by internet działał w roamingu.
Macie może jakiś pomysł co zrobić bym miała ten internet w roamingu? Wszystkim działa a mi nie ( ͡°ʖ̯͡°) Jutro jadę 9h pociągiem, nie przeżyję 9h bez mirko ( ͡°ʖ̯͡°)
@siostra_packa: Że internet tylko LTE obsługuje W tym samymmenu - Wybiez sieć (coś takiego) Automatyczna Ja mam system po angielsku, więc tłumaczę jak mogę :P
@fervi: W takim razie nie wymusza nic. A sytuacja wygląda tak: po lewej jak jestem połączona z Play, po prawej inna sieć. Jak przełączyłam sieć to wyskoczył mi komunikat widoczny na 3 ekranie. ( jakby co to samo jest jak mam pełen zasięg w centrum miasta, więc nie zwracaj proszę uwagi na te kilka kresek ). Jak dotykam komunikat to wrzuca mnie z powrotem na ekran widoczny na 1 i
@siostra_packa: Zmień w ustawieniach, żeby działało na każdym roamingu, a nie na krajowym. Możliwe, że Twój telefon nie ogarnia, która sieć jest krajowa.
@MichaelT128: @fervi: Okazało się że jednak to nie jest wina telefonu, a samego Play'a. Trochę poterroryzowałam panie w salonie i nagle się okazało że sieć odgórnie blokuje mi roaming (wcześniej tego jakoś sprawdzić nie mogły *facepalm* ). Odblokowały i po sprawie.. Kryzys zażegnany, dzięki za próby pomocy !
Byłam w salonie i potwierdzono mi że powinnam mieć w zasięgu 4 sieci internet, uznali że może kartę sim mam zepsutą i ją wymienili ale dalej nie działa. W telefonie (htc desire 610) mam ustawione by internet działał w roamingu.
Macie może jakiś pomysł co zrobić bym miała ten internet w roamingu? Wszystkim działa a mi nie ( ͡° ʖ̯ ͡°) Jutro jadę 9h pociągiem, nie przeżyję 9h bez mirko ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#bojowkaandroid #bojowkahtc #htc #internet #pomocy
Komentarz usunięty przez autora
I pytanie czy zasięg 4 sieci jest dla internetu
W tym samymmenu - Wybiez sieć (coś takiego) Automatyczna
Ja mam system po angielsku, więc tłumaczę jak mogę :P
źródło: comment_E7T1OBGi8BrUqmmeCkOV9P7J6BplQG5O.jpg
Pobierz