Wpis z mikrobloga

Mirki też ładuje telefon przez przedłużacz?
Bo jak sama nazwa wskazuje przedłużacz przedłuża czas pracy urządzenia.
Ludzie często popełniają błąd ładując telefony bezpośrednio z gniazdka i potem na temat różnic w czasie pracy toczą boje w internecie. Jednemu trzyma dzień, drugiemu trzy i ustal który mówi prawdę.

#telefony #android #windowsphone #iphone #elektronika
laza - Mirki też ładuje telefon przez przedłużacz?
Bo jak sama nazwa wskazuje przedł...

źródło: comment_6GdD31ETImIBZU5YfpQNJOyMbYJZYPcp.jpg

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@laza: nasz prąd jest słabszej jakości, bo jest z węgla a nie z atomu. Dlatego stosuję poszerzacz - dzięki niemu mam LTE na starej Nokii
  • Odpowiedz
@laza: No i co z tego, że bateria trzyma dłużej? Telefon się o wiele dłużej ładuje przez przedłużacz. Prąd musi przebyć dłuższą drogę niż jakby się podpięło bezpośrednio do gniazdka.
A przy okazji dam #protip jeśli ktoś ma wifi i chciałby mieć mniejszy ping i szybszy internet: ustawiasz wentylator za router w stronę komputera. Fale są popychane przez wentylator. Im szybciej dmucha tym szybszy internet i mniejszy ping.
  • Odpowiedz
@laza: Nie polecam ładować telefonów poprzez gniazdo "amerykańskie". Ładował tylko do połowy. Telefon mam od polskiego operatora, więc może dlatego.
  • Odpowiedz
@laza: A ja sobie tym beniz próbowałem przedłużać. Nazwa mnie zmyliła.
A tak serio to starajcie się, żeby nie był pozwijany, bo prąd na zakrętach mocno zwalnia.
@exdami: na prostym kablu idzie normalnie.
  • Odpowiedz
@laza: jak już masz taką formę, to postaraj się bardziej, idź krok dalej i wetknij tą wtyczkę w gniazdko. Wtedy już wystarczy tylko machnąć wewnątrz tej cewki magnesem i elektrownia za darmo gotowa! Warto tylko tam jakiś rozdzielacz dorzucić albo przedłużać na taki kilkugniazdkowy wymienić, żeby było gdzie ładowarkę włączyć.
Jarek_P - @laza: jak już masz taką formę, to postaraj się bardziej, idź krok dalej i ...

źródło: comment_YXTn4oM0RxXx0fNU0FmEyGvSJxdwtRTG.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz